Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Εννιά χώρες, μια Ελλάδα ενωμένη: Η Κοζάνη συγκινεί με ένα μαθητικό τραγούδι!

 Στηρίξτε το τραγούδι με την ψήφο σας!

 Κοζάνη, Βελβεντό, Σιάτιστα, βρίσκονται στην καρδιά της Ελλάδας μέσα από ένα τραγούδι
– Συγκινητικό τραγούδι για την Ελλάδα, από Ελληνόπουλα όλου του κόσμου!
Μια σύσσωμη Ελλάδα μικρών πρωταγωνιστών, δίνει την καρδιά της σε στίχους, Κοζάνη, Βελβεντό, Σιάτιστα, βρίσκονται στην καρδιά της Ελλάδας μέσα από ένα τραγούδι.
Με 93 συμμετοχές διεξάγεται η ψηφοφορία για τον μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφώνου, όπου οι ακροατές θα μπορούν να στηρίξουν το αγαπημένο τους τραγούδι.
Η Κοζάνη, το Βελβεντό και η Σιάτιστα βρίσκονται στην καρδιά του Ελληνισμού μέσα από ένα τραγούδι που προκάλεσε συγκίνηση.
Πρόκειται για το τραγούδι του Δημοτικού σχολείου Βελβεντού, όπου δούλεψαν πολλοί άνθρωποι και τους στίχους έγραψαν μαθητές όλων των ελληνικών σχολείων της ομογένειας.
5 Ήπειροι, 9 χώρες και 11 σχολεία εργάστηκαν πυρετωδώς για το τραγούδι «Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά».
Η ψηφοφορία για το μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφώνου θα συνεχιστεί ως τις 17 Μαρτίου, ενώ το τραγούδι από το Δημοτικό σχολείο του Βελβεντού, είναι το 12ο κατά σειρά τραγούδι,ενώ μέχρι στιγμής καταλαμβάνει τη 2η θέση στην ψηφοφορία.
Λίγα λόγια για το τραγούδι :
Ένα τραγούδι γεμάτο Ελλάδα,έγραψαν μαθητές όλων των βαθμίδων από τα Ελληνικά σχολεία όλου του κόσμου, προκειμένου να εκπροσωπηθεί η συμμετοχή των σχολείων Βελβεντού και Σιάτιστας, σε μαθητικό διαγωνισμό.
Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία η οποία συγκίνησε όλη την Ελλάδα, πήρε σάρκα και οστά αποσπώντας το πρώτο βραβείο σε μαθητικό διαγωνισμό στο μουσείο της Ακρόπολης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Οι μαθητές κλήθηκαν να παρουσιάσουν ένα πεντάλεπτο βίντεο, με θέμα «Το σχολείο του μέλλοντος», όπου η συγκεκριμένη ιδέα ήταν πραγματικά πιο μπροστά από κάθε άλλη συμμετοχή, αφού δημιούργησαν το βίντεο, αλλά έγραψαν και το δικό τους τραγούδι, ενώνοντας όλα τα Ελληνικά σχολεία όλου του κόσμου.
Η ιδέα ήταν της κ. Βάσως Μπασίνα από την Κοζάνη, η οποία διδάσκει στο Ελληνικό σχολείο «Αθηνά» του Βουκουρεστίου, η οποία βρήκε γρήγορα πρόθυμους συνεργάτες.
Δουλεύοντας πάνω από έξι μήνες για το τραγούδι «Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά«, στις 25 Νοεμβρίου 2016, το τραγούδι απέσπασε το πρώτο βραβείο, μεταξύ πεντακοσίων μαθητικών συμμετοχών, στο μουσείο της Ακρόπολης.
Μέσα από όλη αυτή την πρωτοβουλία και την όμορφη έκφραση, δεν θα μπορούσε να λείπει και το Δημοτικό σχολείο του Βελβεντού, όπου με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Ιωάννη Γκίκα , του δασκάλου, οι μαθητές της Δ” τάξης, γράφουν τον τρίτο στίχο του τραγουδιού, ενώ ο ίδιος, έχει αναλάβει την επιμέλεια των στίχων, μαζί με τον κ.Νίκο Ντόνα, καθηγητή μουσικής.
Όπως μεταφέρει στο KOZANILIFE.GR ο κ. Γκίκας Ιωάννης, ήταν μία εξαιρετική διαδρομή για εκείνον:
«Χάρηκα πολύ για τη συνεργασία που είχαμε με τα σχολεία από όλο τον κόσμο, ήταν μία εξαιρετική διαδρομή. Γνώρισα δασκάλους, που αργότερα γνωριστήκαμε και από κοντά. Σε συνεργασία με τον συνθέτη του τραγουδιού, τον Νίκο Ντόνα, κάναμε με μεγάλη προσοχή τις αλλαγές που έπρεπε, προκειμένου να μην αλλοιωθούν οι στίχοι που μας είχαν σταλεί. Τώρα βρισκόμαστε σε ένα νέο στάδιο προετοιμασίας της νέας ταινίας «Ένα σχολείο διηγείται», για τη συμμετοχή στο Μουσείο Σχολικής Ζωής».
O κ. Νίκος Ντόνας, καθηγητής μουσικής από την Κοζάνη στο Μουσικό Σχολείο της Σιάτιστας, είναι εκείνος που έδωσε την τελική πνοή στο τραγούδι, βάζοντας τη μουσική και την ενορχήστρωση του τραγουδιού.
Πολύτιμοι αρωγοί σε όλη την προσπάθεια αυτή, υπήρξαν οι μαθητές του μουσικού σχολείου της Σιάτιστας, όπου στο τραγούδι τραγουδούν δυο μαθήτριες, ενώ μουσικά όργανα παίζουν επίσης μαθητές.
Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει, ότι όταν η Ελλάδα ενώνεται, μπορεί να πετύχει τα πάντα, ακόμα και μεσα απο τα μάτια των μικρών πρωταγωνιστών, οι οποίοι με τη σωστή καθοδήγηση, μπορεί να είναι η ελπίδα της νέας Ελλάδας!
Ψηφίστε το τραγούδι – Κλικ εδώ
Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου