Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Το Δημ. Σχολ. Βελβεντού συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης


21η Μαρτίου 2013: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ
Ημέρα της εαρινής ισημερίας – Αρχή της άνοιξης
«Έτος Κ.Π. Καβάφη»Επέτειος για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του
 Ελάτε να γιορτάσουμε την ημέρα ποίησης! Ελάτε να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη, πιο…ποιητική!
Με το σύνθημα αυτό δημιουργήσαμε το δικό μας ηχογραφημένο σποτάκι , σε στίχους της Διευθύντριάς του σχολείου μας κ. Άννας Στεργίου και μελοποίηση του μουσικού του σχολείου μας κ.Κώστα Μαντέ. Τραγουδούν τα παιδιά της Ε΄Τάξης του σχολείου μας.
H ΔΗΜΙΟΥΡΓΙA MΑΣ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ EUROPEAN SCHOOL RADIO την Πέμπτη 21η Μαρτίου 2013 – Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και για όλη την επόμενη εβδομάδα.
--------------------
Το τραγούδι που στείλαμε στο EUROPEAN SCHOOL RADIO 


Οι στίχοι του τραγουδιού είναι ένα μικρό απόσπασμα από το παραμύθι που έγραψαν και εικονογράφησαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού και θα παρουσιάσουμε τις επόμενες μέρες.

Στη χώρα τους τη μαγική
βασίλευε γαλήνη.
Βράδυ, πρωί και κάθε αυγή
υμνούσαν την ειρήνη.

Στην αγκαλιά τους χώραγε
 του κόσμου η αγάπη.
Το γέλιο τους περίσσευε,
δεν έτρεχε το δάκρυ.


Η Εταιρεία Συγγραφέων θέσπισε την Ημέρα Ποίησης το 1998, επιλέγοντας για τον εορτασμό της την 21η Μαρτίου· ημέρα της εαρινής ισημερίας – αρχή της άνοιξης. Το 2001 η UNESCO, ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Εταιρείας Συγγραφέων πρέσβη Βασίλη Βασιλικού, υιοθέτησε την «Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης» αναθέτοντας στη χώρα μας να οργανώσει τον πρώτο διεθνή εορτασμό.
«Έτος Κ.Π. Καβάφη» ανακηρύσσει το 2013 το υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου ποιητή. Ο Κωνσταντίνος Καβάφης (1863 – 1933) είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου