Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι
«Πότε θυμάσαι να χάρισες κάτι στον εαυτό σου»;

Η ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης και το entopiseto.gr διοργανώνουν το Σάββατο 29.09.2012, από τις 11:00 το πρωί έως τις 12:00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, το ολοήμερο χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι:
«Πότε θυμάσαι να χάρισες κάτι στον εαυτό σου»;
Στο παζάρι όποιος θέλει, μπορεί να φέρνει ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια, μικροαντικείμενα, μικροσυσκευές, διακοσμητικά είδη τα οποία δεν του είναι πλέον «χρήσιμα», αλλά μπορούν να αποκτήσουν αξία χρήσης για κάποιον άλλον και να τα ανταλλάξει με ότι επιθυμεί. Η προσκόμιση ειδών δεν είναι υποχρεωτική, καθώς κάποιος μπορεί να πάρει κάποιο αντικείμενο χωρίς να αφήσει κάποιο άλλο. Οι μόνες προϋποθέσεις του παζαριού είναι τα αντικείμενα να είναι καθαρά, σε καλή κατάσταση και ότι κάποιος μπορεί να πάρει μέχρι τρία αντικείμενα.
Την ημέρα του παζαριού, θα υλοποιηθούν τρία, παράλληλα, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Συγκεκριμένα:
12:00-14:00 Εργαστήρι οριγκάμι, μυστικά της τέχνης του χαρτιού
                     (βασικές τεχνικές, κατασκευές και πειραματισμοί)
17:00-19:00 Εργαστήρι κατασκευής παιχνιδιών
                     (ξύλινα καραβάκια, πάνινες κούκλες κ.α.)
                     Παιχνίδια της γειτονιάς
                     (με τσέρκι, κεραμιδάκια, ξυλόφουρκες κ.α.)
                     Από το Διαδραστικό Μουσείο Παιχνιδιού Ωραιοκάστρου
19:00-19:30 Κουκλοθεατρική παράσταση: «Το δώρο της παπλωματούς»
                     Από το δημιουργικό εργαστήρι ΜΟΡΜΟΛΗΣ
Η ημέρα θα κλείσει με μουσικά σχήματα της πόλης και πάρτυ με όσους είναι στην πλατεία. Συγκεκριμένα, από τις 20:00 και έπειτα θα εμφανιστούν οι:
6η Αίσθηση,
Insane Brothers και
Εις Τριπλούν
Από την πρωτοβουλία δεν θα προκύψει κανένα χρηματικό κέρδος, καθώς ο μοναδικός στόχος είναι η δημιουργία ανθρώπινων δεσμών και η αναγέννηση της ανταλλακτικής αξίας μας, ως μια μορφή ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αγαθών. Μια προσπάθεια που στόχο έχει – έστω και για λίγο – την ανατροπή της σχέσης χρήματος και κέρδους, με τον άνθρωπο και διαπνέεται από την πίστη ότι «οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα».
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο τηλέφωνο: 2461049799 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: infokoz@arsis.gr.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου