Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Δημιουργία Κίνησης Γυναικών Βελβεντού


Μια πρώτη συγκέντρωση γυναικών έγινε απόψε στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού.Μια προσπάθεια των γυναικών στον αγώνα για την ανεξαρτησία του Δήμου μας.

Στη συγκέντρωση βγήκε το ακόλουθο ψήφισμα:
"Η Κίνηση Γυναικών Βελβεντού έχει σαν σκοπό τη δραστηριοποίηση των γυναικών για την αυτονομία του Δήμου. Να ενώσουμε και τη δική μας φωνή στην προσπάθεια που γίνεται.
Στόχος μας είναι να παραμείνει ο Δήμος αυτόνομος και για να γίνει αυτό, το κύριο είναι, να μην ψηφίσουμε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τον καινούριο Δήμο.
Τις αποφάσεις θα τις παίρνουμε σύμφωνα με την αρχή της πλειοψηφίας, που σημαίνει ότι σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά εφαρμόζουμε αυτό που θέλουν οι πιο πολλές. Τις αποφάσεις τις μεταφέρουμε στη Συντονιστική Επιτροπή Δημοτών, που είναι σήμερα το κύριο όργανο που αποφασίζει για την πορεία του αγώνα.
Εμείς, η Κίνηση Γυναικών του Δήμου Βελβεντού, προσφερόμαστε να συμμετέχουμε με εθελοντική εργασία, όπου ο δήμος μας, μας χρειαστεί.
Ζήσαμε όλοι πολύ έντονα τις τελευταίες εβδομάδες, τα γεγονότα που αλλάζουν τον τρόπο, που από δω και πέρα θα διαμορφώσουν την εξέλιξη του Δήμου μας. Γεγονότα που σημάδεψαν τον τρόπο σκέψης μας, που άλλαξαν το τοπίο της αντίληψης των πραγμάτων.
Αυτό που αναδύεται μέσα από τον εμπαιγμό που υπέστη η κοινωνία του Βελβεντού, είναι ένα άρωμα συναίνεσης, εθελοντισμού, αγάπης για τον τόπο μας και έλλειψης εγωισμού. Συνεχίζουμε την παράδοση των προηγούμενων γενεών, προβάλλοντας το εμείς μπροστά από το εγώ. Ας σταθούμε σ’ αυτό, γιατί αυτό είναι όμορφο, είναι σωστό και ηθικό.
Η ομόψυχη βούληση των κατοίκων, αλλά και ανθρώπων που στηρίζουν την προσπάθειά μας, να προσφέρουν εθελοντικά στον τόπο αυτό, είναι μια απόδειξη για τα όσα επιχειρήματα έχουν κατά καιρούς λεχθεί, για την αλήθεια του αγώνα μας.
Το κίνητρό μας είναι η αγάπη μας για τον τόπο μας που συνειδητά επιλέξαμε να ζούμε, συνεχίζοντας αυτό που μας παρέδωσαν οι παππούδες, οι γιαγιάδες μας και οι γονείς μας.
Καλούμε όλους τους δημότες και τις δημότισσες να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα, για να του προσδώσουν την εγκυρότητα που του είναι απαραίτητη.
Δραστηριοποιούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση συμπλέοντας και υποστηρίζοντας τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και τη νεολαία μας."

Κίνηση Γυναικών Βελβεντού
για την αυτονομία του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου