Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Βράβευση του Γυμνασίου Βελβεντού


Βραβείο στο Γυμνάσιο Βελβεντού από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
«Συγχαρητήρια!
Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη βράβευση έργου του σχολείου σας, με τη συμμετοχή του στη Δράση: «Ανακυκλώνουμε με Τέχνη»…
Η συγχαρητήρια επιστολή της 19ης Μαΐου ήταν η απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στη συμμετοχή του Γυμνασίου Βελβεντού στη Δράση «Ανακυκλώνουμε με Τέχνη», με την αποστολή αντικειμένου, κατασκευασμένου από μαθητές και με υλικά που προορίζονταν για τον σκουπιδοτενεκέ του σπιτιού τους.
Μ’ ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι απορρυπαντικού, σύρμα, κουρέλια, κλωστές, φτερά, καλώδιο δημιούργησαν ένα ευφάνταστο φωτιστικό!
Εξ’ άλλου οι ίδιοι οι μαθητές σ’ ένα Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα για τη διαχείριση των σκουπιδιών και την ανακύκλωση που υλοποίησαν στο σχολείο μας με υπεύθυνες καθηγήτριες, την κ. Ανδρεάδου –Φραγγούδη Βαρβάρα και την κ. Βλάχου Βαΐτσα, είχαν τονίσει πως:
χαρτί, γυαλί, αλουμινοκουτί
κουρέλια και κλωστές και σακούλες πλαστικές
με φαντασία αν σκεφτείς
τα σκουπίδια έξυπνα θα διαχειριστείς.
Η Επιτροπή του Υπουργείου από τις 433 συμμετοχές επέλεξε και βράβευσε τις 10, ανάμεσα σ’ αυτές και τη συμμετοχή του Γυμνασίου Βελβεντού. Η Επιτροπή θεώρησε ότι τα έργα αυτά παρουσιάζουν ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον, ενδιαφέρουσα θεματολογία, πρωτοτυπία, ποικιλία υλικών και τεχνοτροπιών και συγκέντρωσαν τα θετικότατα σχόλια ως προς την καλλιτεχνική τους αξία.
Στη συνέχεια τα έργα εκτέθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη για τον εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος αλλά και αναπαράχθηκαν οι φωτογραφίες τους για εκθεσιακή χρήση, δημιουργία αφισών κ.λ.π.
Η παρουσίαση των διακριθέντων έργων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 4 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή. Δυστυχώς η αντιπροσωπεία των μαθητών μας λόγω των εξετάσεων, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί για να παραλάβει το βραβείο.
Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις καθηγήτριες που με περισσό ζήλο εργάζονται για την ευαισθητοποίηση των παιδιών και της τοπικής κοινωνίας για περιβαλλοντικά θέματα.
Από το Γυμνάσιο Βελβεντού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου