Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Η Β΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού στο Κ.Π.Ε. Βελβεντού




Η Β΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου επισκέφτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Βελβεντού, για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα «Δάσος-Κιβωτός Ζωής».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Παρουσίαση του θεωρητικού μέρους του προγράμματος στο Κ.Π.Ε. με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων. Αναχώρηση των ομάδων για το πεδίο δραστηριοτήτων. Εκεί υλοποιούν δραστηριότητες όπως:
Προσανατολισμό στο χώρο, παρατήρηση δασικού οικοσυστήματος, αναγνώριση και καταγραφή δέντρων, θάμνων και αρωματικών φυτών, προβαίνουν σε μετρήσεις ηλικίας και ύψους δέντρων, παρατηρούν ίχνη και προσπαθούν να αναγνωρίσουν την πανίδα της περιοχής. Συλλέγουν φύλλα, κουκουνάρια, βελανίδια και άλλα υλικά και ψυχαγωγούνται παίζοντας περιβαλλοντικά παιχνίδια.
Οι μαθητές επιστρέφουν στο Κ.ΠΕ. και εκφράζονται δημιουργικά. Κατασκευάζουν κολλάζ, ζωγραφίζουν, γράφουν ποιήματα και τραγούδια, συμπληρώνουν σταυρόλεξα και ακροστιχίδες.

Να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς του Κ.Π.Ε. Βελβεντού που μας δέχτηκαν και με πολύ όρεξη μας παρουσίασαν ένα ακόμα από τα προγράμματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου