Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Λαϊκή συνέλευση του Δήμου Βελβεντού με θέμα τον "Καλλικράτη"


Η μεγαλύτερη λαϊκή συνέλευση,από τότε που καθιερώθηκε και πραγματοποιείται στο Βελβεντό ο θεσμός αυτός,έγινε το βράδυ της Παρασκευής 4-6-2010.Η δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο.Ο σεβασμός στην άποψη του άλλου,η ελεύθερη έκφραση και ένα μήνυμα ενότητας από όλους τους Βελβεντινούς.Την ενότητα αυτή που πρέπει να κρατήσουμε και να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο.Γι' αυτό μην ακούτε ούτε φήμες,ούτε κακόβουλα σχόλια που εσκεμμένα διαδίδονται με σκοπό να μας διασπάσουν.
Στην αρχική τοποθέτησή του ο δήμαρχος αφού ανέφερε τις ενέργειες που έγιναν για να κρατηθεί ο δήμος ανεξάρτητος,πρότεινε μια επιτροπή που μαζί με τη συντονιστική να μελετήσει το νέο νόμο και αφού έχουμε όλα τα δεδομένα, σε νέα λαϊκή συνέλευση θα πάρουμε τις τελικές αποφάσεις.Τελειώνοντας τόνισε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές,αν ο δήμος Βελβεντού δεν είναι ανεξάρτητος και ότι θα ακολουθήσει την όποια απόφαση της κοινωνίας του Βελβεντού.
Συγκινητική η τοποθέτηση του αντιδημάρχου,ότι δε θα ξεχάσει ποτέ τα δάκρυα των Βελβεντινών ,το βράδυ που ψηφίστηκε ο "Καλλικράτης",έξω από το Δημαρχείο και την πρόθεσή του να εργαστεί με ακόμα περισσότερες δυνάμεις,αν πάρουμε απόφαση να μην ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές και περάσουμε σε μια μορφή αυτοδιαχείρησης.
Διαβάστηκε ακόμα ψήφισμα από εκπρόσωπο της νεολαίας,που βγήκε μετά τη συγκέντρωση που έγινε πριν δυο μέρες.Η απόφαση της νεολαίας,με τριακόσιες υπογραφές νέων που συγκεντρώθηκαν,ήταν να μην ψηφίσουμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές και παρότρυναν όλους να κάνουν το ίδιο.
Πήραν το λόγο πάρα πολλοί δημότες.Κοινή πεποίθηση η συνέχιση του αγώνα και η αποχή από τις εκλογές.
Υπήρξαν και πολλές άλλες συγκινητικές στιγμές τις οποίες δε θέλω να γράψω,επειδή ξέρω ότι στο blog μπαίνουν και πολλοί από τους έχοντες την εξουσία και δε θέλω να τους μεταφέρω την συγκίνησή μας.Θέλω να τους μεταφέρω όμως την κοινή θέληση όλων μας για τη συνέχιση του αγώνα.Ή καλύτερα ότι Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ.
Θα τελειώσω με τα λόγια του κ.Νέστωρα παλιού προέδρου του ΣΕΠΟΠ:" Όταν το 1956 έπεσε χαλάζι στο Βελβεντό και είχαμε ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών,οι Βελβεντινοί πρότειναν να μην δοθούν αποζημιώσεις στον καθένα τους.Εμείς θα ζήσουμε με ψωμί και κρεμμύδι,είπαν,και με τα λεφτά αυτά να γίνουν έργα για να φέρουν το νερό από το βουνό.Έτσι έγινε το πρώτο αρδευτικό".
Γι' αυτούς τους παππούδες μας, που με προσωπική εργασία έφτιαξαν το Βελβεντό,δεν πρέπει να σταματήσουμε τον αγώνα.
Γι' αυτούς τους νέους, που συγκεντρώθηκαν,συζήτησαν,αποφάσισαν,μας έδειξαν το δρόμο,δεν πρέπει να σταματήσουμε τον αγώνα.
Για τα παιδιά μας που πρέπει να τους παραδόσουμε εμείς, το Βελβεντό που κληρονομήσαμε από τους πατεράδες μας,δεν πρέπει να σταματήσουμε τον αγώνα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ,ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου