Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ-ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μια ακόμα επιβράβευση για το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού Κοζάνης.
Πέρσι είχε βραβευτεί το σχολείο μας, παίρνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία του, στο διαγωνισμό του ΣΚΑΪ και πρεσβείας της Δανίας «Η γη καίγεται. Εσύ τι κάνεις;». Είχαμε γράψει, όπως είναι γνωστό, το περιβαλλοντικό παραμύθι «Η Ελπίδα και η χελώνα της η Λιγνή».
Φέτος στο διαγωνισμό της ΕΡΤ, με τίτλο «Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία», πήραμε τη δεύτερη θέση.
Στο διαγωνισμό αυτό στείλαμε δυο ταινίες μικρού μήκους, διάρκειας πέντε λεπτών σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.
Την πρώτη ταινία την κάναμε τη φετινή σχολική χρονιά και έχει τίτλο «Πάρε το μήνυμα». Τη δεύτερη την είχαμε κάνει στην περσινή σχολική χρονιά και είχε τίτλο «Η γη είναι στα χέρια μας-μηνύματα για το περιβάλλον». Δυο πολύ καλές ταινίες με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά, με στόχο να τα ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα περιβάλλοντος.
Η βράβευση του σχολείου μας θα γίνει το Σεπτέμβριο, σε ειδική τελετή στην Αθήνα γι’ αυτό το σκοπό. Επίσης οι ταινίες που βραβεύτηκαν θα προβληθούν σε ειδική εκπομπή της ΕΡΤ.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος και στην προσπάθεια που έκαναν για να βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους –δασκάλους για την άριστη συνεργασία που είχαμε, την όρεξη με την οποία εργάστηκαν και τις πολλές ώρες που διέθεσαν και εκτός ωραρίου.
Μπράβο στο σχολείο μας!
Πάντα τέτοια!

-----------------
Δείτε τις δυο ταινίες μας...






----------------------
Η δεύτερη τανία μας που ήταν μέρος της περιβαλλοντικής εργασίας που κάναμε πέρσι.Την έχουμε ξαναβάλει στην ιστοσελίδα μας,αλλά αξίζει τον κόπο να την δείτε και πάλι.






και το τραγούδι της ενέργειας που έγραψαν τα παιδιά, συνέχεια της παραπάνω ταινίας...





1 σχόλιο: