Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Δράσεις του Δημ.Σχολ.Βελβεντού για την ημέρα περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού συμμετείχε στις δράσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, σε συνεργασία με τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα οι δράσεις που διοργανώθηκαν ήταν:
-"Υιοθέτηση ενός δέντρου": Οι μαθητές ανέλαβαν οι ίδιοι να φυτέψουν και να φροντίζουν ένα δέντρο, ακόμα και μετά τη λήξη της σχολικής περιόδου, στις διακοπές του καλοκαιριού. Μετά το φύτεμα του δέντρου, τα παιδιά κρέμασαν στα κλαδιά του τα μηνύματά τους για το περιβάλλον.

-Ανακύκλωση μικροσυσκευών": Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. προμήθευσε στο σχολείο μας ειδικό κάδο ανακύκλωσης μικροσυσκευών και οι μαθητές μας έφεραν για ανακύκλωση ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές.

-Ακολούθησε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων παρουσίαση για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον, από την κ. Α. Σκαρλάτου, του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου