Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη στον αγροτικό συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού


Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του αγροτικού συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού πραγματοποίησαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού. Οι μαθητές μας περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Συνεταιρισμού και πήραν συνέντευξη από τον πρόεδρό του, κ.Νίκο Κουτλιάμπα.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
-Πότε ιδρύθηκε ο Συνεταιρισμός ΑΣΕΠΟΠ;
Με τη μορφή που έχει σήμερα, το 1958.

-Πόσα μέλη έχει;
Έχει 400 περίπου μέλη.

-Τι προϊόντα εμπορεύεται;
Έχει ροδάκινα, μήλα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια και σε μικρές ποσότητες κεράσια, βερίκοκα, ακτινίδια και κυδώνια.

-Πόση παραγωγή έχει;
Τα ροδάκινα είναι 7.000 τόνοι. Τα νεκταρίνια 3.000  και τα μήλα 2.500 τόνοι. 

-Σε ποιες χώρες στέλνει τα προϊόντα του ο Συνεταιρισμός;
Στη Ρωσία, Ουκρανία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Λευκορωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Αγγλία και Γερμανία.

-Πώς πάνε τα προϊόντα στις ξένες χώρες;
Με φορτηγά ψυγεία.

-Σε ποιες εκθέσεις του εξωτερικού συμμετέχετε;
Συμμετέχουμε σε έκθεση στη Μόσχα, στο Βερολίνο, στο Κίεβο, στο Ντουμπάι και από φέτος σε έκθεση στη Σουηδία, στη Φινλανδία,  στη Δανία και Ουγγαρία.

-Ποιοι είναι οι υπάλληλοι του Συνεταιρισμού;
Μόνιμα άτομα είναι 8 στο Βελβεντό και 2 στην Αθήνα. Είναι ο διευθυντής, ο υπεύθυνος πωλήσεων, ο διαχειριστής, ο λογιστής, ο γεωπόνος, ο ψυκτικός, ο υπεύθυνος ψυγείου και ο υπεύθυνος εφοδίων.

-Γιατί το προϊόν σας είναι ξεχωριστό;
Το κυριότερο πλεονέκτημα είναι ο παραδοσιακός τρόπος συγκομιδής. Δηλαδή η συσκευασία του προϊόντος στο κτήμα. Όταν συσκευάζουμε κατά αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνουμε να έχουν τα προϊόντα μας καλύτερα ζάχαρα και έτσι είναι πιο νόστιμα.

-Κάνετε διαφήμιση των προϊόντων του Συνεταιρισμού;
Κάνουμε διαφήμιση για να γίνει γνωστό το προϊόν και να καθιερωθεί στην αγορά.

-Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο Συνεταιρισμός;
Το κυριότερο πρόβλημα είναι με το κράτος. Υπάρχει γραφειοκρατικό πρόβλημα σε όλους τους τομείς. Απρόβλεπτος παράγοντας είναι ο καιρός, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην παραγωγή.

-Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Να μεγαλώσει η ποσότητα των προϊόντων μας, να σταθεροποιηθεί η ποιότητα, να γίνει ακόμα πιο γνωστό το προϊόν μας στην αγορά και να μπούμε σε καινούριες αγορές.


Ευχαριστούμε πολύ το κ. Νίκο Κουτλιάμπα για το χρόνο που διέθεσε και ευχόμαστε καλή παραγωγή και καλές τιμές.
Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της εργασίας μας "Καλώς κάμιτι"- Παραδοσιακή, υγιεινή διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου