Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Συνέντευξη των παγκόσμιων πρωταθλητών αδερφών Γκουντούλα για την εργασία του σχολείου μας


Θερμά συγχαρητήρια στους παγκόσμιους πρωταθλητές ιστιοπλοΐας, Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα,για το χάλκινο μετάλλιο που πήραν στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου,εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο.Τους ευχόμαστε και νέες επιτυχίες.-----------Κατά τη διάρκεια της εργασίας που κάναμε στο σχολείο μας αυτή τη χρονιά,με θέμα τη λίμνη Πολυφύτου,τα δίδυμα αδέρφια μας έδωσαν μια συνέντευξη που περιλαμβάνεται στην εργασία μας.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Με τους παγκόσμιους πρωταθλητές της Ιστιοπλοΐας
Απόστολο και Νικόλαο Γκουντούλα
(Η συνέντευξη έγινε από τον γυμναστή του σχολείου μας στη λίμνη Πολυφύτου, κατά τη διάρκεια της προπόνησης που έκαναν εκεί.Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε και παρουσιάστηκε στα παιδιά.)

-Θέλουμε μια δήλωση για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού, που κάνουν μια εργασία σχετικά με τη λίμνη μας.
-Καταγόμαστε από την περιοχή εδώ, από τα Σέρβια. Να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά που πήραν την πρωτοβουλία να ασχοληθούν και να μάθουν κάποια πράγματα για τη λίμνη. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό, γιατί αρκετός κόσμος έχει μια ανεξήγητη ,για μας, φοβία προς τη λίμνη. Για μας είναι παράδεισος εδώ, είμαστε κωπηλάτες.
Η λίμνη πληρεί τις συνθήκες, όχι μόνο για τον αθλητισμό, αλλά ακόμα και για πρωταθλητισμό, όπως κάνουμε εμείς στο άθλημα της κωπηλασίας. Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί η λίμνη μας δεν είναι μόνο τέλεια για το άθλημα της κωπηλασίας, αλλά ακόμα και για ιστιοπλοΐα, για το θαλάσσιο σκι, για καγιάκ και άλλα αθλήματα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πέστε μας τι διακρίσεις είχατε μέχρι τώρα;
Είμαστε αθλητές της Εθνικής ομάδας από το 2000. Συμμετέχουμε σε όλες τις αποστολές της Εθνικής από το 2000 και μετά. Μεγαλύτερή μας διάκριση είναι το 2010, με τη 2η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντρών στην τετράκοπο άνευ πηδαλιούχου και ερχόμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε στη λίμνη μας για να κάνουμε την προετοιμασία μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μας είπατε τη μεγαλύτερη διάκριση,. Πέστε μας και τις άλλες σας διακρίσεις;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το 2009 ήμασταν 3οι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη δίκοπο, το 2005 ήμασταν πρώτοι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ελαφρών βαρών, μετά για δυο χρόνια αλλάξαμε και ήμασταν στη όγδοη κατηγορία. Έχουμε τρία ασημένια μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα,στην κατηγορία νέων και δύο χρυσά πανευρωπαϊκά μετάλλια στην κατηγορία των αντρών, στην τετράκοπο και στη δίκοπο αντρών.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή όλοι σας οι κόποι έχουν ανταμειφθεί ηθικά – υλικά δεν ξέρω – αλλά ηθικά τουλάχιστον είστε αναγνωρίσιμοι, εύχομαι να είστε αναγνωρίσιμοι.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στο εξωτερικό περισσότερο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θέλετε να μας πείτε κάτι άλλο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Να δώσω κι εγώ συγχαρητήρια τόσο στους δασκάλους, όσο και στους μαθητές. Είναι το μεγάλο μας παράπονο, γιατί αναγκαστήκαμε 16 χρονών να φύγουμε από την περιοχή, κι αυτό πρέπει να το τονίσουμε, λόγω κακών συνθηκών διοικητικών και όχι μόνο. Φύγαμε για Θεσσαλονίκη, για να συνεχίσουμε εκεί την προετοιμασία μας. Θα ήθελα να πω στα παιδιά να συνεχίσουν να μαθαίνουν σχετικά με την περιοχή τους, γιατί πραγματικά έχουμε μια θαυμάσια λίμνη και μια θαυμάσια περιοχή και μπορούν να κάνουν πάρα πολλά πράγματα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου