Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Βελβεντό-Ένας χρόνος αγώνα



Πέρσι,τέτοιες μέρες ξεκίνησε ένας δυναμικός αγώνας της κοινωνίας του Βελβεντού,μετά την άδικη απόφαση της κυβέρνησης και τις άδικες αποφάσεις της ΤΕΔΚ,για την κατάργηση του Δήμου Βελβεντού.
Τέτοιες μέρες το Βελβεντό ήταν στους δρόμους,σε έναν αγώνα για την ανεξαρτησία του.Από τα μέσα Μαΐου μέχρι την 27η Μαΐου όπου καταργήθηκε ο Δήμος Βελβεντού, αλλά και αμέσως μετά έγιναν:
-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπό το φως των κεριών,στη διασταύρωση.
-Πορεία προς τη Νομαρχία. Οι κάλπες του Βελβεντού παραδίδονται στη Νομαρχία Κοζάνης και στην Περιφέρεια ,μετά την απόφαση των Βελβεντινών να μη συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές.
-Συγκέντρωση έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΤΟΡ, την ώρα που έδινε συνέντευξη ο Δήμαρχος Βελβεντού.
-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Υ.Η.Σ. Πολυφύτου.
-Παμβελβεντινή πορεία-διαμαρτυρίας στην Κοζάνη.
-Συναυλία διαμαρτυρίας στη διασταύρωση.
-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αντλιοστάσιο της ΔΕΗ.

-Λαϊκές συνελεύσεις
Ένα χρόνο μετά, φαίνεται πόσο δίκαιο ήταν το αίτημα των Βελβεντινών.Άρχισαν πολύ γρήγορα να παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήματα, σε έναν τεράστιο σε έκταση, υπερχρεωμένο δήμο που ενώθηκαν και με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι τα προβλήματα θα γίνουν πολύ μεγαλύτερα.
Γι' αυτό και οι Βελβεντινοί, κόντρα στα προσωπικά συμφέροντα ορισμένων,φαίνονται σήμερα περισσότερο ενωμένοι και αποφασισμένοι για τη συνέχιση του δίκαιου αγώνα τους.
------------
Ένα νέο βίντεο με τις σπουδαιότερες στιγμές του αγώνα του Βελβεντού.Από τις λαϊκές συνελεύσεις,τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας,τις συγκεντρώσεις νεολαίας και της Κίνησης Γυναικών, μέχρι τις σημερινές εθελοντικές προσπάθειες της κοινωνίας του Βελβεντού.

Ο αγώνας συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου