Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ομιλία του Μανώλη Γλέζου στο Βελβεντό



Μια πολύ σημαντική ομιλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαΐου, στο γεμάτο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού. Κεντρικός ομιλητής ένας απλός άνθρωπος, αλλά ένας μεγάλος αγωνιστής, ο Μανώλης Γλέζος. Με θέμα:«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ», κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των Βελβεντινών για περισσότερες από δυο ώρες.
Στην αρχή της εκδήλωσης παραδόθηκε τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» κ. Μανώλη Στεργίου στον κ. Γλέζο, για την προσφορά του στην Ελλάδα. Ο κ. Γλέζος ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος της Εταιρείας, πράγμα που αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά. Η παρουσίαση της προσωπικότητας του μεγάλου αντιστασιακού έγινε από το δάσκαλο κ. Νίκο Τσιουκαρδάνη.
Ο κ. Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στην ομιλία του στο θεσμό των λαϊκών συνελεύσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης από τα αρχαία χρόνια στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα. Αναφέρθηκε ακόμα στο δικαίωμα, βάση του Συντάγματος, που έχουν οι τοπικές κοινωνίες για την αυτοδιοίκησή τους. Τόνισε ότι το Βελβεντό αποτελεί ένα φάρο αντίστασης μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες και ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των Βελβεντινών για το δίκαιο αίτημά τους, της αυτονομίας του Δήμου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου