Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ




Παράσταση Διαμαρτυρίας της Κοινωνίας του Βελβεντού
στη διασταύρωση της Ε.Ο. για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».
Το απόγευμα της Πέμπτης 28 Απριλίου 2011 η κοινωνία του Βελβεντού πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού, που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών για την επέτειο του ενός έτους από τη μέρα που το Βελβεντό είχε προταθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο ως αυτόνομος δήμος στον Καλλικράτη.
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, περισσότεροι από 500 πολίτες, παραβρεθήκαν στη διασταύρωση για να διατρανώσουν για μία ακόμα φορά τη βούληση και την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα της ανεξαρτησίας του Δήμου Βελβεντού.
Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών, αγρότες, επαγγελματίες, έμποροι, οικοδόμοι, εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων, εκπαιδευτικοί, άνθρωποι από όλες τις ηλικίες και βέβαια η μαχητική νεολαία και η πρωτοποριακή κίνηση γυναικών του Βελβεντού (που είχε και τον οργανωτικό σχεδιασμό) έδωσαν βροντερό «παρών» στην κινητοποίηση.
Η παράσταση διαμαρτυρίας διήρκησε πάνω από μια ώρα και κατά τη διάρκειά της μοιράστηκε ενημερωτικό φυλλάδιο στους διερχόμενους οδηγούς. Η κίνηση ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη λόγω και του γεγονότος ότι τα Τέμπη ήταν κλειστά εκείνη τη μέρα για τα μεγάλα φορτηγά. Οι οδηγοί αντιμετώπισαν με ειλικρινές ενδιαφέρον και σεβασμό και αυτή την κινητοποίηση εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της κοινωνίας του Βελβεντού.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποτύπωσαν με ήχο και εικόνα την ειρηνική διαδήλωση μιας ολόκληρης κοινωνίας, και μετέφεραν το μήνυμα μας παντού και κυρίως σε αυτούς που αποφάσισαν για τον Καλλικράτη.
Η κοινωνία του Βελβεντού επιμένει και θα επιμένει μέχρι τελικής δικαίωσης στον αγώνα για την αυτονομία, επειδή πιστεύει ότι ο Δήμος Βελβεντού όχι μόνο είναι βιώσιμος αλλά και αποτελεί υπόδειγμα άσκησης ουσιαστικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα όμως αγωνίζεται και για την άρση της απίστευτης και κατάφωρης αδικίας, του ολοφάνερου εμπαιγμού που υπέστη, με τις παλινωδίες των θεσμικών αποφάσεων που αδίκησαν το Βελβεντό για λόγους και σκοπιμότητες που ένα χρόνο μετά κατέρρευσαν στη συνείδηση των πολιτών τόσο του νομού Κοζάνης όσο και της Δυτικής Μακεδονίας.
Ευχαριστίες οφείλουμε σε όλους τους πολίτες και τους φορείς που συμμετείχαν στην μεγάλη μας εκστρατεία, στα ΜΜΕ που κάλυψαν την εκδήλωση και βέβαια στην Αστυνομική Διεύθυνση και στην Τροχαία Κοζάνης καθώς και στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων για τη συνεργασία και τη βοήθειά τους, ώστε, παρά τα τρία επτάλεπτα συμβολικά κλεισίματα του δρόμου, να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στην κυκλοφορία.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου