Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Συνεχίζουμε Δάσκαλοι…συνεχίΖΟΥΜΕ


Αφιερωμένο σε όλους τους εκπαιδευτικούς, με αφορμή την παγκόσμια μέρα εκπαιδευτικών-5 Οκτωβρίου

Μέρες τώρα ψάχνω στο διαδίκτυο να βρω εργασίες και να πάρω ιδέες, για να τις πραγματοποιήσω κι εγώ στην τάξη μου. Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα για άλλη μια φορά, ότι υπάρχουν εκατοντάδες σελίδες συναδέρφων, δασκάλων και νηπιαγωγών, με ένα πολύ πλούσιο υλικό, από όπου μπορεί να αντλήσει κανείς πολλά χρήσιμα στοιχεία για να τα εφαρμόσει στο σχολείο του. Από γιορτές και ασκήσεις, μέχρι κατασκευές, φιλαναγνωσία, παρουσιάσεις στον υπολογιστή και ότι άλλο εκπαιδευτικό υλικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Και όλα αυτά έγιναν χάρη στο μεράκι των δημιουργών τους και την αγάπη για τα παιδιά και τη δουλειά που κάνουν.
Συνεχίστε αγαπητοί συνάδερφοι και συναδέλφισσες με την ίδια όρεξη. Συνεχίστε, αφήνοντας πίσω κακοπροαίρετες κριτικές και πικρόχολα σχόλια. Ξέρω ότι οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες, πολλές φορές και οι συνθήκες στο σχολείο είναι δύσκολες. Όμως εμείς ξέρουμε… Αντλούμε δύναμη και πίστη από τα μάτια των παιδιών μας, που αξίζουν ένα καλύτερο αύριο.
Να διαδίδουμε λοιπόν τη σημαντική δουλειά που γίνεται στα σχολεία μας, για να ακούγεται η φωνή μας. Γιατί έχουμε δυνατή φωνή. Αρκεί να καταλάβουμε κι εμείς οι ίδιοι τη μεγάλη δύναμη που έχει το έργο μας, αρκεί να προσπαθούμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι, αρκεί να έχουμε ενότητα μεταξύ μας. Να αφήσουμε τη μιζέρια και να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.
Διαβάζω πολύ συχνά τις απόψεις πολλών συναδέλφων στο διαδίκτυο και συνομιλώ με πολλούς. Βλέπω τις αγωνίες σας και τις προσπάθειες που γίνεται στις τάξεις σας.
Και συνεχίΖΟΥΜΕ, μέχρι να πείσουμε την κοινωνία και τα γραφεία των αποφάσεων ότι αξίζουμε και καλύτερης οικονομικής αμοιβής και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Γιατί αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση σαν χώρα, ο μόνος δρόμος είναι μέσα από την Παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου