Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη μαθητών στην έκθεση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση



Επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού στο Πνευματικό Κέντρο, για να δουν την έκθεση με θέμα :"100 χρόνια από την απελευθέρωση της Δυτικής Μακεδονίας-Στιγμές/Πρόσωπα/Γεγονότα/Εικόνες".
Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού, μίλησε στα παιδιά για τον Μακεδονικό αγώνα και την απελευθέρωση του Βελβεντού και στη συνέχεια τα παιδιά είδαν έγγραφα, κώδικες, εφημερίδες, φωτογραφικό υλικό και αναφορές εντύπων του αγώνα της απελευθέρωσης.
Η διοργάνωση της έκθεσης ήταν μια συνεργασία από τις Βιβλιοθήκες και τα Γενικά Αρχεία των τεσσάρων νομών της, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας. 
Η βιβλιοθήκη του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού παρουσιάζει στην έκθεση μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό από την προέλαση του ελληνικού στρατού κατά την απελευθέρωση της περιοχής και του Βελβεντού ειδικότερα από τους Τούρκους.Επίσης παρουσιάζει επιφανείς Βελβεντινούς οι οποίοι πρόσφεραν ο καθένας με τον τρόπο του πολλά στο Μακεδονικό Αγώνα.




1 σχόλιο:

  1. Προσωπικά αν οργάνωνα την έκθεση αυτή (πόσο κόστισαν οι μουσαμάδες άραγε;) δεν θα κρεμούσα τόσα πολλά προς θέασιν και θα υπήρχε ένας κεντρικός στόχος. Υπήρχε κάποιος; Κατάλαβαν κάτι τα παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή