Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παλλαϊκή η συμμετοχή της Κοινωνίας του Βελβεντού στην Πορεία Διαμαρτυρίας»


Το βράδυ της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου 2010 σύσσωμη η κοινωνία του Βελβεντού συμμετείχε στην πορεία δημοκρατίας, αυτονομίας και διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών (για τη θέση του Βελβεντού στον Καλλικράτη) στην πόλη της Κοζάνης.
Παρά το τσουχτερό κρύο, την βροχερή μέρα και την δυσκολία της ώρας, αφού πολλοί ήταν ακόμα στις δουλειές τους, μια ανθρώπινη αλυσίδα πολιτών, διαδηλώσαμε στους κεντρικότερους δρόμους της Κοζάνης για να διατρανώσουμε για μία ακόμα φορά τη βούληση και την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα της ανεξαρτησίας του Δήμου Βελβεντού. Για να καταστήσουμε σαφή και ξεκάθαρη την αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας να μην συναινέσουμε στην - ανεξήγητη ακόμα - κατάργηση του Δήμου Βελβεντού και να υπογραμμίσουμε ότι θα απέχουμε από τις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη. Αλλά και να διαμαρτυρηθούμε για τον άδικο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το Βελβεντό στον Καλλικράτη, μοιράζοντας και ενημερωτικό υλικό στους πολίτες και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Οι πολίτες της πρωτεύουσας του Νομού αντιμετώπισαν με ειλικρινές ενδιαφέρον και σεβασμό και αυτή την κινητοποίηση εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της κοινωνίας του Δήμου Βελβεντού.
Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών, ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αγρότες, επαγγελματίες, έμποροι, οικοδόμοι, εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων, εκπαιδευτικοί, άνθρωποι από όλες τις ηλικίες και βέβαια η μαχητική νεολαία και η πρωτοποριακή κίνηση γυναικών του Βελβεντού έδωσαν βροντερό «παρών» στην κινητοποίηση.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποτύπωσαν με ήχο και εικόνα την ειρηνική διαδήλωση μιας ολόκληρης κοινωνίας, και μετέφεραν το μήνυμα παντού και κυρίως σε αυτούς που αποφάσισαν για τον Καλλικράτη.
Η κοινωνία του Βελβεντού επιμένει και θα επιμένει μέχρι τελικής δικαίωσης στον αγώνα για την αυτονομία, επειδή πιστεύει ότι ο σημερινός Δήμος Βελβεντού όχι μόνο είναι βιώσιμος αλλά αποτελεί και υπόδειγμα άσκησης ουσιαστικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα όμως αγωνίζεται και για την άρση της απίστευτης και κατάφωρης αδικίας, του ολοφάνερου εμπαιγμού που υπέστη, με τις παλινωδίες των θεσμικών αποφάσεων που αδίκησαν το Βελβεντό για λόγους και σκοπιμότητες που μέρα με τη μέρα καταρρέουν στη συνείδηση των πολιτών τόσο του νομού Κοζάνης όσο και της Δυτικής Μακεδονίας.
Ευχαριστίες οφείλουμε σε όλους τους πολίτες και τους φορείς που συμμετείχαν στην μεγάλη μας εκστρατεία, στα ΜΜΕ που στάθηκαν για μία ακόμη φορά στο πλευρό μας και κάλυψαν την εκδήλωση και βέβαια στην Αστυνομική Διεύθυνση και στην Τροχαία Κοζάνης καθώς και στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων για τη συνεργασία και τη βοήθειά τους.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου