Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/10/2010-ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"-ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Συγκεντρωθήκαμε απόψε για έναν σκοπό πολύ σοβαρό. Αυτό που πάμε ως κοινωνία να κάνουμε με τη σύσταση της αστικής-μη κερδοσκοπικής εταιρείας & μη κυβερνητικής οργάνωσης, είναι ένα ακόμη δείγμα του πώς αντιλαμβανόμαστε όχι μόνο την αγάπη μας για τον τόπο αλλά κυρίως του πώς αντιλαμβανόμαστε την ενασχόληση μας με τα κοινά. Για το κατά πόσο αυτή η κίνηση θα καθορίσει τις εξελίξεις αλλά & το μέλλον μας, υπεύθυνοι είμαστε αποκλειστικά εμείς, οι εταίροι & συμμετέχοντες με κάθε τρόπο σ'αυτήν την προσπάθεια. Είναι σίγουρο, πως έρχονται μέρες πολύ ενδιαφέρουσες για τον τόπο. Στο χέρι μας είναι να τις κάνουμε ιστορικές.
Αυτή η εταιρεία, δεν προσφέρει ούτε μεγάλες καρέκλες ούτε παχυλούς μισθούς. Η αγάπη για τον τόπο μας, ο εθελοντισμός & η μεγάλη μας αγωνία για την άσχημη τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα μετά τη νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση μας οδήγησαν στη σύστασή της με σκοπό ν'αποτελέσει τον καλύτερο εκπρόσωπο της κοινωνίας μας, από 1/1/2010. Το είχαμε πει & στην τελευταία λ.συνέλευση: πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εταιρεία θα εκπροσωπήσει πολύ καλύτερα την κοινωνία του Δ.Βελβεντού στο καινούργιο αυτοδιοικητικό τοπίο που δημιουργήθηκε στην περιοχή μας & στη Δυτ.Μακεδονία γενικότερα, από τους 6 δημοτικούς συμβούλους ή απ'τ'οποιοδήποτε τοπικό συμβούλιο που μας ορίζει ο "Καλλικράτης". Γι'αυτό, θέλουμε να δηλώσουμε, ότι όχι απλά θα είμαστε δίπλα στη νεοσύστατη εταιρεία αλλά η συμμετοχή μας θα είναι ενεργή & δυναμική. Ευχόμαστε, να πάνε όλα καλά μέχρι τη μέρα διεξαγωγής των εκλογών της εταιρείας & τη μέρα εκείνη να πραγματοποιηθεί μια ακόμη γιορτή δημοκρατίας στο Βελβεντό, με τη μαζική μας συμμετοχή σ'αυτές. Καλούμε όλα τα μέλη της εταιρείας, να σκεφτούν πολύ σοβαρά τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία ως υποψήφιοι για το Δ.Σ. αλλά κυρίως να προσέλθουμε ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε, πως θα κάνουμε ό,τι περνά απ'τον χέρι μας, για να πετύχει αυτή η προσπάθεια.
Μπορεί η αποψινή συνέλευση να γίνεται για τους σκοπούς & τις ανάγκες της εταιρείας, όμως δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε & στο γνωστό θέμα που ταλανίζει την κοινωνία μας μιας & βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν τις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης & 14ης Νοεμβρίου αλλά & λίγο πριν την επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων. Το τελευταίο αυτό διάστημα λοιπόν, όπως ήταν λογικό, οι διεργασίες, έδιναν & έπαιρναν. Απ'ολες τις πλευρές. Ομολογούμε, επειδή συμμετέχουμε στη συντονιστική επιτροπή αγώνα & επειδή συμμετείχαμε στις αντιπροσωπείες της επιτροπής σε πολλές συναντήσεις με πολιτικούς φορείς, ότι αυτή η περίοδος υπήρξε για μας ένα πολύ καλό μάθημα για το πως αντιλαμβάνονται κάποιοι άνθρωποι την πολιτική & την τοπική αυτοδιοίκηση. Δε θέλουμε να πούμε τίποτα περισσότερο για όλους αυτούς που συναντήσαμε, βουλευτές, κομματικούς φορείς, υποψηφίους στο δήμο ή στην περιφέρεια κ.α. Θέλουμε όμως να δηλώσουμε απερίφραστα το εξής: για μας είναι αδιανόητο πως, μετά από τόσον αγώνα, τόσο τρέξιμο, τόση δουλειά, τόσες αγωνίες, μπορεί να παρουσιαστεί ο πρώτος τυχόντας, ο κάθε τυχοδιώκτης & να απαξιώνει ή να καταστρέφει έτσι απλά αυτήν την προσπάθεια. Αυτό δεν μπορεί & δεν πρέπει να συμβεί επ'ουδενί. ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ!
Γι'αυτό, συνεχίζοντας την αταλάντευτη αγωνιστική πορεία, που ξεκίνησε η κοινωνία του Δ.Βελβεντού εδώ & 3 χρόνια, με σκοπό τη διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος της στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους συνδημότες μας, να κάνουν πράξη τις αποφάσεις, που με συντριπτική πλειοψηφία λάβαμε μέσα από τις άριστα δημοκρατικές μας διαδικασίες. ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συνδημότες μας να ΑΠΕΧΟΥΝ από τις εκλογές της 7ης & 14ης Νοεμβρίου. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας του Δ.Βελβεντού, επιθυμεί τη συνέχιση του αγώνα για την επαναφορά του Δήμου μας στην τωρινή αυτοδιοικητική της κατάσταση. Η συμμετοχή μας στις εκλογές σημαίνει, ότι δεν πιστεύουμε σ'αυτό που κάνουμε, σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε σ'έναν αυτοδιοικητικά ανεξάρτητο Δ.Βελβεντού. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους δημάρχους του νέου διευρυμένου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού καθώς & τους υποψηφίους περιφεριάρχες της νέας αιρετής περιφέρειας Δυτ.Μακεδονίας να σεβαστούν τη βούληση της κοινωνίας μας για ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές καθώς & τη συνέχιση του αγώνα μας. ΚΑΛΟΥΜΕ τους πάντες, να σεβαστούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτό το χιλιαπαξιωμένο 96% της κοινωνίας μας. Είναι αδιανόητο, το πώς μπορεί να αγνοείται απ'ορισμένους μ'έναν τόσο κυνικό & εξευτελιστικό τρόπο. Συμφωνούμε ότι η δημοκρατικότητα ορισμένων είναι περιορισμένη. Δεν έχουν όμως ούτε ηθικούς φραγμούς; Σεβασμός προς την κοινωνία του Δ.Βελβεντού σημαίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή, από την πλευρά τουλάχιστον των υποψηφίων δημάρχων & περιφεριαρχών, η ΑΠΟΥΣΙΑ από τα ψηφοδέλτιά τους υποψηφιοτήτων από το Δ.Βελβεντού. Για μας, όσοι συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια ή προτίθενται να το πράξουν ή όσοι στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους με υποψηφίους απ'το Δ.Βελβεντού, δε διαφέρουν σε τίποτα απ'αυτούς που μας έφεραν στην τωρινή αυτοδιοικητική κατάσταση, απ'αυτους που μας ενέπαιξαν. Όσοι δε μας σέβονται, θα μας βρίσκουν δυναμικά απέναντί τους!
Η ψήφος μπορεί να είναι συνταγματική υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη αλλά ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ είναι κάτι που οι περισσότεροι ( και ειδικά όταν πλησιάζουν οι εκάστοτε εκλογικές διαδικασίες) το ξεχνάνε: ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΟΛΟΙ μας, καλούμαστε στις 7 & 14 Νοεμβρίου ν'αποφασίσουμε για το αυτοδιοικητικό μας μέλλον. ΟΛΟΙ μας καλούμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΑ να πράξουμε αυτό που επιβάλλει η βούληση & κυρίως η συνείδησή μας, με γνώμονα ΠΑΝΤΑ το συμφέρον του τόπου μας, το σεβασμό στις αποφάσεις μας ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ & ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ: ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ Δ.ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ & ΑΛΛΟΥΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥΣ. ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΩΣ ΤΩΡΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! "ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ..."
Η νεολαία, όπως δεν ξεχνά την ημέρα που ανακοινώθηκε ο ανεξάρτητος Δ.Βελβεντού, όπως δεν ξεχνά τη βραδιά στο Δημαρχείο την ημέρα που ψηφίστηκε ο νόμος του "Καλλικράτη", όπως δεν ξεχνά τις μεγάλες Παμβελβεντινές πορείες διαμαρτυρίας στην πόλη της Κοζάνης, όπως δεν ξεχνά τη βραδιά του δημοψηφίσματος, έτσι δε θα ξεχάσει ποτέ & τη μέρα των εκλογών...Ο καθένας μας, στις 7 & 14 Νοεμβρίου ας αναλάβει, τις ευθύνες των πράξεών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου