Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Κλειστή εδώ και μήνες η Παιδική βιβλιοθήκη του Δήμου Βελβεντού


Έχουμε γράψει πολλές φορές για την Παιδική Βιβλιοθήκη,που παραμένει κλειστή εδώ και μήνες.Έχουμε γράψει πολλές φορές για την προσφορά της στην τοπική κοινωνία του Βελβεντού.Για τα δεκάδες παιδιά που την επισκέπτονταν καθημερινά και τις δεκάδες εκδηλώσεις που έκανε κατά τη διέρκεια της χρονιάς.Δυστυχώς ακόμα δεν έγινε τίποτα.Και η βιβλιοθήκη μας παραμένει κλειστή.
Αντιγράφω λίγα από αυτά που βρήκα στο διαδίκτυο σχετικά με το θέμα:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΥΡΟΥ
Διαμαρτυρία έξω από την Παιδική Βιβλιοθήκη Σύρου για να διαμαρτυρηθούν για την αναστολή λειτουργίας της.
Η Πλατεία γέμισε με χρώματα... Ένας μεγάλος διάδρομος στρώθηκε στην πλατεία, όπου τα παιδιά με σφουγγάρια και μπογιές τύπωσαν τα βήματά τους να οδηγούν στην Παιδική
Και νέες επιστολές για τη φιλαναγνωσία.

Η αναγνώστρια της στήλης Κυριακή Κατραμάδου, υπεύθυνη της Παιδικής Βιβλιοθήκης Ξυλαγάνης Νομού Ροδόπης, με ένα θυμωμένο e-mail μού λέει «ποια φιλαναγνωσία και ολοήμερα σχολεία...», όταν υπάρχουν στην Ελλάδα περίπου 30 παιδικές και εφηβικές Βιβλιοθήκες που λειτουργούν με καινοτόμα προγράμματα εδώ και 25 χρόνια, με πολλά παιδιά που πηγαίνουν εκεί, αλλά είναι κλειστές από τον Μάρτιο του 2010 λόγω υποχρηματοδότησης. Αναρωτιέται εξάλλου τι κάνουν οι διανοούμενοι, γιατί δεν παρεμβαίνουν. v Μήπως όμως και εσείς, αγαπητοί/-ές βιβλιοθηκάριοι, πρέπει να ενημερώσετε πιο οργανωμένα τον Τύπο, το υπουργείο, τα κόμματα και όποιον άλλον νομίζετε.


Οπως γράφουν στην ανοιχτή τους επιστολή προς «αρμοδίους» τρεις μαθητές της Στ΄ Δημοτικού του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, «εμείς, με το κλείσιμο της βιβλιοθήκης δεν μπορούμε πια να δανειστούμε βιβλία, πρέπει να τα αγοράζουμε, δεν μπορούμε να βρούμε πληροφορίες για τις εργασίες μας ούτε να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας τόσο ευχάριστα. Και είμαστε πολύ λυπημένοι γι’ αυτό. Αλλά δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Η βιβλιοθήκη πρέπει να ανοίξει σύντομα».
Εμείς να γράψουμε τελειώνοντας:
"Καλύτερα να κλείσει ένα υπουργείο,παρά να κλείσει μια βιβλιοθήκη."
Ίσως σε κάποιους φανεί λίγο υπερβολικό,αλλά χρειάζεται και κάτι υπερβολικό, μπας και ταρακουνηθούν λίγο οι υπεύθυνοι και ασχοληθούν με το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου