Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Η παιδική βιβλιοθήκη Βελβεντού έπαψε να λειτουργεί


Η παιδική βιβλιοθήκη Βελβεντού λειτουργούσε εδώ και πολλά χρόνια,προσφέροντας μόρφωση,πληροφορίες και ψυχαγωγία στα παιδιά.Εδώ και αρκετές μέρες έχει κλείσει,λόγω... έλλειψης χρημάτων.Να σημειωθεί ότι το ποσό που χρειάζεται για τη λειτουργία της είναι ελάχιστο,αν σκεφτεί κανείς ότι το μεγαλύτερο μέρος (κτίριο,καθαριότητα,θέρμανση) παρέχονται από το Δήμο.Η βιβλιοθήκη ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και το έξοδο για το κράτος είναι ουσιαστικά ο μισθός της υπαλλήλου.
Ζητάμε από την Υπουργό Παιδείας το αυτονόητο.Δεν μπορεί μια βιβλιοθήκη με χιλιάδες βιβλία,δεκάδες εκδηλώσεις και δεκάδες παιδιά που την επισκέπτονταν καθημερινά, να είναι κλειστή.Καλή η ψηφιακή εποχή με τις ψηφιακές τάξεις που ονειρευόμαστε,αλλά η επαφή με το βιβλίο,η επαφή μεταξύ μας, με τις διάφορες δραστηριότητες που γινόταν εκεί κάθε μέρα,είναι πιο σημαντικά.
Στην κ.Χρυσούλα,υπεύθυνη της βιβλιοθήκης,με τη μεγάλη της προσφορά όλα αυτά τα χρόνια,να ευχηθούμε η υπόθεση να έχει αίσιο τέλος και ξέρει βέβαια ότι έχει την πλήρη συμπαράσταση του Δήμου και όλης της κοινωνίας του Βελβεντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου