Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΒΕΛΒΕΝΤΟ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ


Μετά τη συγκέντρωση όλων των Βελβεντινών στη διασταύρωση , που έγινε τον προηγούμενο μήνα, δυο ακόμα σημαντικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν και στέλνουν το μήνυμα της θέλησης όλου του λαού του Βελβεντού, να μείνει ο δήμος μας ανεξάρτητος.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΠερισσότερες από 2.000 προσωπικές επιστολές στάλθηκαν ταχυδρομικά από δημότες του Βελβεντού στον πρωθυπουργό.
Στις επιστολές τους οι δημότες του Βελβεντού τονίζουν:
-Τη θεσμική λειτουργία του Δήμου μας, με ετήσιες Λαϊκές Συνελεύσεις των δημοτών, με τακτικά Παμβελβεντινά Συνέδρια με την ομογένεια, με συλλογικές εκφράσεις στον τομέα του πολιτισμού, της παιδείας και του αθλητισμού.
-Το συνεταιριστικό μας κίνημα, με συνεταιρισμούς-πρότυπα λειτουργίας και χρηστής διαχείρισης.
-Οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος σε εμάς τους πολίτες του, είναι περισσότερες ακόμα κι απ’ αυτές που το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ προσδιορίζει για τους νέους Δήμους.
-Η χρηστή διαχρονικά οικονομική διαχείριση των πόρων του Δήμου από τα Δημοτικά μας Συμβούλια, μας δίνει τη δυνατότητα να ζούμε σε ένα περιβάλλον με σωστές υπηρεσίες και αξιόλογες υποδομές.
-Θεωρούμαστε πρότυπο Δήμου σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Για να φτάσουμε εδώ τίποτα δε μας χαρίστηκε. Οι πατεράδες μας και εμείς τα δημιουργήσαμε. Δουλέψαμε, σχεδιάσαμε, συλλογικά και συνολικά λειτουργήσαμε και πάντα ήταν μπροστά τα Δημοτικά μας Συμβούλια.
-Ο Δήμος Βελβεντού αποτελεί το παράδειγμα Ο.Τ.Α. που υλοποιεί την ανάπτυξη και όχι τη συρρίκνωση της Ελληνικής υπαίθρου.
Τέτοιους Δήμους οφείλει να λάβει υπόψη, στη νέα Αρχιτεκτονική το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ
Μια πολυμελής αντιπροσωπεία (περισσότεροι από 40) με επικεφαλής το δήμαρχο, επισκέφτηκε το νέο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ.Γ.Κίρκο. Του παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα της κοινωνίας του Βελβεντού για τον «Καλλικράτη».Ο κ.Κίρκος υποσχέθηκε ότι θα διαβιβάσει το υπόμνημα στον αρμόδιο υπουργό και ότι θα επισκεφτεί το Βελβεντό για να συμμετάσχει σε σύσκεψη για το όλο θέμα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου