Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Με μπομπότα και κέικ συνεχίστηκε η εργασία μας



Με δυο φαγητά, ένα αλμυρό και ένα γλυκό, τα οποία έκαναν τα ίδια τα παιδιά με τη βοήθεια της δασκάλας τους, συνεχίστηκε κι αυτήν την εβδομάδα η εργασία μας «Καλώς κάμιτι» Υγιεινή-Παραδοσιακή διατροφή. Έτσι παρασκευάστηκαν στην κουζίνα του σχολείου μπομπότα και ένα κέικ. Ο σκοπός αυτή τη φορά ήταν να τονίσουμε στα παιδιά, να προτιμούν να παίρνουν στο σχολείο για φαγητό κάτι σπιτικό που τους έκανε η μητέρα τους, αντί για κάτι έτοιμο που αγοράζουν από τα καταστήματα.
Και οι δυο συνταγές μας όπως έγιναν από τα παιδιά. Φυσικά τα φάγαμε όλα, αφού κουραστήκαμε για να τα κάνουμε.



 Συνταγή
Μπομπότα
1 νεροπότηρο σπορέλαιο,1 νεροπότηρο γάλα,1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες,1 μπέικιν, 5 αυγά, μισό κουταλάκι σόδα, 2 ποτήρια καλαμποκάλευρο, 1 ποτήρι άσπρο αλεύρι, λίγο αλάτι, 300 γραμμάρια τυρί
Τα ανακατεύουμε με αυγοδάρτη και όχι με το μίξερ. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το λάδι. Ρίχνουμε το γιαούρτι και το γάλα, μέσα στο οποίο έχουμε λιώσει τη σόδα. Μέσα στο μείγμα ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι, μέσα στο οποίο βάζουμε και το μπέικιν. Στο τέλος τρίβουμε το τυρί και ρίχνουμε όλο το μείγμα σ’ ένα ταψί, που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Συνταγή
Κέικ
2 κούπες ζάχαρη, 1 κούπα σπορέλαιο, 1 κούπα γάλα, 3 κούπες αλεύρι, 5 αυγά, 1 μπέικιν, 2 βανίλιες, ξύσμα πορτοκαλιού και χυμό από ένα πορτοκάλι

Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη και το λάδι με το μίξερ. Ρίχνουμε ένα ένα τ’ αυγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να ομογενοποιηθούν με το μείγμα. Ρίχνουμε το γάλα, αφού το έχουμε ζεστάνει. Βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι-κοσκινισμένο, για να γίνει πιο αφράτο-μέσα στο οποίο βάζουμε και το μπέικιν και χτυπάμε όλο το μείγμα ελαφρά. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε μια φόρμα που την έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε στους 170-175 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου