Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Επίσκεψη μαθητών μας στο εργαστήριο παρασκευής τουλούμπας.


Το εργαστήριο παρασκευής τουλούμπας «ΖΑΝΔΕ» επισκέφτηκαν μαθητές του σχολείου μας, για να γνωρίσουν πώς γίνεται το γνωστό αυτό παραδοσιακό γλυκό του τόπου μας.
Την τέχνη την έμαθαν από τον παππού τους που είχε καφενείο και την συνεχίζουν και τα παιδιά τους σήμερα. Τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούνται είναι  αλεύρι, αυγά, ζάχαρη, νερό και λάδι.
Κάνουν το ζυμάρι, το οποίο ζυμώνεται πολύ καλά και μπαίνει στη συνέχεια σ’ ένα μηχάνημα που του δίνει το σχήμα και το κόβει σε κομματάκια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχει η τουλούμπα. Στη συνέχεια πέφτουν μέσα σε καζάνι με φρέσκο λάδι και ψήνονται. Πρέπει  να ανακατεύονται συνέχεια για να μην καούν.  Αφού ψηθούν, με μεγάλες κουτάλες τις βγάζουν και τις ρίχνουν στο σιρόπι και οι τουλούμπες είναι έτοιμες.
Στο τέλος είχαμε και το κέρασμά μας, αφού φάγαμε όλοι και γευτήκαμε τις νόστιμες τουλούμπες «ΖΑΝΔΕ».
Με την επιστροφή στο σχολείο μας τονίσαμε βέβαια στα παιδιά ότι τα γλυκά είναι πολύ νόστιμα και μας αρέσουν, αλλά πρέπει να τρώμε λίγα, γιατί μας παχαίνουν και όταν τρώμε αμέσως μετά να πλένουμε τα δόντια μας.
Ευχαριστούμε πολύ τους ιδιοκτήτες του εργαστηρίου για την ξενάγηση και για το κέρασμα.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της εργασίας μας «Καλώς κάμιτι»-παραδοσιακή υγιεινή διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου