Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Μια απάντηση στο συντάκτη της επιστολής κατά του Βελβεντού


(Δεν απαντώ στην κομματική οργάνωση του ΚΚΕ, άλλωστε η πλειοψηφία του ΚΚΕ Βελβεντού είναι μαζί μας και μπροστά σε όλες τις συγκεντρώσεις μας, αγωνιστές όπως ξέρουν να είναι. Απαντώ στο συντάκτη του κειμένου κατά του Βελβεντού. Με κόκκινο είναι οι δικές μου σημειώσεις με μαύρο είναι το κείμενο του συντάκτη)
ΚΚΕ Κομματικές Οργανώσεις Σερβίων – Βελβεντού(Μπράβο ενότητα οι δυο κομματικές οργανώσεις.Βγάλατε από κοινού ανακοίνωση και για τις δηλώσεις του αντιδημάρχου για τους συνεταιρισμούς ή παλιότερα για κάποιο άλλο θέμα;Τώρα κατά της ΜΚΟ;Εμείς είμαστε ο ταξικός σας αντίπαλος; Μπράβο!!!) : Για τον ανησυχητικό πολλαπλασιασμό των "μεμονωμένων" περιστατικών(Ναι, είναι μεμονωμένα, και τα καταδικάζουμε. Καταδικάστε κι εσείς αυτούς που οδήγησαν τα πράγματα σ’ αυτήν την κατάσταση. Αυτούς που δεν άφησαν το Βελβεντό ανεξάρτητο Δήμο, αν και ξέρετε πολύ καλά ότι το άξιζε.)
Σε συνθήκες δραματικής όξυνσης των προβλημάτων του εργαζόμενου λαού,(δίκαιο έχετε, συμφωνώ) την ώρα που η εργατική τάξη και τα άλλα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα πρέπει να συσπειρωθούν (Συμφωνώ. Γιατί τότε κι εσείς δε συσπειρώνεστε στο 98% του Βελβεντινού λαού; Πόση μεγαλύτερη συσπείρωση θέλετε;), να συμμαχήσουν και να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική του Μαύρου Μετώπου κυβέρνησης – κεφαλαίου, που έχει τη στήριξη από ΛΑΟΣ και ΝΔ, η ηγετική ομάδα της ΜΚΟ συνεχίζει την αποπροσανατολιστική πολιτική της (Εδώ μάλλον κάνατε τυπογραφικό λάθος και δε θέλατε να γράψετε ΜΚΟ. Εμείς δεν κάνουμε πολιτική-κομματική. Ένα δίκαιο αίτημα του Βελβεντινού λαού υποστηρίζουμε, απλοί στρατιώτες σ’ αυτούς που μας εξέλεξαν, χωρίς καρέκλες…)που οδηγεί σε αδιέξοδα και ανώδυνα μονοπάτια την υπαρκτή λαϊκή δυσαρέσκεια.
Το κλίμα που συντηρούν και αναπτύσσουν οι γνωστοί κύκλοι του Βελβεντού, καλλιεργεί τοπικιστικές προκαταλήψεις, σωβινιστικές απόψεις και συμπεριφορές (Δίδαξα σε περιοχές του Δήμου Σερβίων και έχω αγαπήσει τους ανθρώπους και τον τόπο τους, όπως και πολλοί άλλοι Βελβεντινοί και μέλη της ΜΚΟ. Άστοχη η κατηγορία σας, άλλωστε έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι δε μας χωρίζει τίποτα με τους δημότες των Σερβίων) που οδηγούν σε έξαρση και ανησυχητικό πολλαπλασιασμό των “μεμονωμένων περιστατικών”(Ναι, είναι μεμονωμένα. Σε όλες τις εκδηλώσεις μας δεν έγινε επεισόδιο, ακόμα και στον ποδοσφαιρικό αγώνα. Εκτός αν μας ζητάτε να κάνουμε περιπολίες στις 5.30 το πρωί και να ελέγχουμε τον καθένα που πίνει.) τραμπουκισμών, διάρρηξης γραφείων εργατικών σωματείων,(Κανένας Βελβεντινός δεν θα έκανε ζημιά σε γραφεία εργατικών σωματείων γιατί όλοι είμαστε παιδιά εργατών, αγροτών, εμπόρων. Άλλωστε για την μια περίπτωση υπάρχει και μαρτυρία γειτόνισσας, ότι έγινε από παιδιά που έπαιζαν. Πολύ γρήγορα βιαστήκατε να μας κατηγορήσετε για ηθικούς αυτουργούς.) για άθλιων “αθλητικών” συμπεριφορών(Στον ποδοσφαιρικό αγώνα δεν έγινε κανένα επεισόδιο. Εκτός αν εννοείται τις κροτίδες που έπεσαν –κακώς- ή τα υβριστικά συνθήματα και από τις δυο πλευρές-πάλι κακώς- ή αν αναφέρεστε στα επεισόδια στον αγώνα μέσα στα Σέρβια!!! Αλλά εκεί δεν είδα να βγάζετε από κοινού καμιά ανακοίνωση ) κλπ.(το κλπ. Δείχνει αδυναμία. Αν είχατε και άλλα να μας κατηγορήσετε δεν θα τα αφήνατε εσείς. Απλώς βάζετε ένα κλπ. για δημιουργία εντυπώσεων)
Καταδικάζουμε όλες αυτές τις συμπεριφορές αλλά οφείλουμε να καταδείξουμε τις τεράστιες ευθύνες του πρώην δημάρχου Βελβεντού και της ηγετικής ομάδας της ΜΚΟ (δεν υπάρχει ηγετική ομάδα, αλλά ισότιμη ομάδα 3.000 Βελβεντινών) για την εκδήλωσή τους, αλλά και τις ευθύνες της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβούλιου Σερβίων-Βελβεντού, που όλον αυτόν τον καιρό, συνεχίζει να “χαϊδεύει αυτιά” αδυνατώντας να τους αντιπαρατεθεί γιατί βολεύεται με την αποπροσανατολιστική κατεύθυνση που έχουν πάρει αφού δεν θίγει την κυβερνητική πολιτική και τον “Καλλικράτη”.(Επιτέλους και τρεις σειρές εναντίων του δημάρχου Σερβίων- του ταξικού σας εχθρού δηλαδή. Για να μην ξεχνιόμαστε.)
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό της περιοχής να καταδικάσει όλους αυτούς, τους εραστές της εξουσίας, (Εδώ γελάνε. Γιατί άλλοι κάθονται στις καρέκλες της εξουσίας, κοιτάξτε λίγο δίπλα σας, άλλοι κάθονται στα ίδια τραπέζια με δημάρχους και αντιδημάρχους- αυτοί δεν είναι εκπρόσωποι του Καλλικράτη-;Εμείς τις καρέκλες τις αρνηθήκαμε. Ξέρετε ότι έγινε πρόταση σε Βελβεντινό για τη θέση του δημάρχου και αρνήθηκε; Το είπε ο ίδιος ο βουλευτής σε συνάντηση με τη Συντονιστική, παρουσία 20 ανθρώπων. Αυτοί είναι οι εραστές της εξουσίας; Και όσο αφορά το πρόσωπό μου, δεν με ενδιαφέρει καμιά καρέκλα. Αγαπώ τη δουλειά μου και τα παιδιά και θα μείνω στην τάξη μέχρι τη σύνταξη.) που παριστάνουν τους αγωνιστές,(ε, όχι ότι είμαστε και οι μεγαλο-αγωνιστές. Μικρο-αγωνιστές είμαστε. Τουλάχιστον βρεθήκαμε και απέναντι στα ΜΑΤ, όταν κάποιοι άλλοι την ίδια ώρα στις καρέκλες τους έγραφαν καταγγελίες) αλλά που όταν γίνονται δίκαιοι και τίμιοι αγώνες, από τμήματα των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους που τα σαρώνει η κυβερνητική πολιτική, περί άλλων τυρβάζουν.(Εμείς δεν κάνουμε πολιτική, είμαστε από όλα τα κόμματα και μαζί και το 98% του ΚΚΕ Βελβεντού).
Αντίπαλος του λαού που μοχθεί και υποφέρει είναι η αντιλαϊκή πολιτική του Μαύρου Μετώπου κυβέρνησης– κεφαλαίου (συμφωνούμε εδώ, αλλά χωρίς τη λέξη «μαύρου»- μαύρη δεν είναι μια κυβέρνηση που ψηφίστηκε από το λαό, αλλά περιπτώσεις που κάποια προσπαθεί να κυβερνήσει χωρίς να έχει την πλειοψηφία) – κεφαλαίου και όχι οι αγρότες,(είδαμε πόσο στηρίξατε τους αγρότες του Βελβεντού με την ανακοίνωση που-δεν- βγάλατε) εργάτες και αυτοαπασχολούμενοι κάτοικοι των γειτονικών οικισμών ή όσοι δε συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις της ηγετικής ομάδας της ΜΚΟ.(Δεν υπάρχει ηγετική ομάδα, παρά μια συντονιστική που παίρνει αποφάσεις. Έχω δει προτάσεις του πρώην δημάρχου να απορρίπτονται και προτάσεις απλών πολιτών να πραγματοποιούνται. Αυτή είναι η δημοκρατική λειτουργία μας, για όσους θέλουν και μπορούν να την καταλάβουν.)
Γυρίστε την πλάτη και απομονώστε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των τραμπουκισμών. Γυρίστε την πλάτη σε όσους προκρίνουν το χωροταξικό (Δεν μας ενδιαφέρει το χωροταξικό. Μας ενδιαφέρει αυτό που κρύβεται πίσω από το χωροταξικό, που είναι το πρώτο άρθρο του νόμου και η αρχή για κλείσιμο σχολείων και άλλων υπηρεσιών του πολίτη) σε βάρος του ταξικού, το γεωγραφικό σε βάρος του κοινωνικού και μας καλούν να ξεχάσουμε πως αυτό που καθορίζει τη ζωή μας δεν είναι το ότι είμαστε Βελβεντινοί ή Σερβιώτες αλλά οικοδόμοι, εργάτες, υπάλληλοι και αγρότες (Εδώ έχουμε ιδεολογική διαφορά. Αυτό που καθορίζει τη ζωή μου είναι ότι είμαι και δάσκαλος και Βελβεντινός και Έλληνας και ό,τι άλλο, με την ίδια αξία. Γι’ αυτό άλλωστε γύρισα στον τόπο μου, να προσφέρω με τις λίγες δυνάμεις μου και δεν πήγα στην Αθήνα) που έχουμε κοινά προβλήματα (εδώ έχετε δίκαιο,) την ανεργία, τη φτώχεια, την ακρίβεια και κοινό αντίπαλο την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του κεφαλαίου.(Με αυτούς δηλαδή που συζητά το τοπικό σας συμβούλιο)-(Εδώ πρόκειται για ίδιο ακριβώς κείμενο με αυτό που δόθηκε από ιδιώτη στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ» και θα δημοσιευτεί στο επόμενο φύλλο. Ποιος αντέγραψε; Ξεχάσατε μόνο στο τέλος να γράψετε ότι πρόκειται για «πολιτικό νιάμερο», όπως είναι γραμμένο σε εκείνο το κείμενο. Έτσι θα καταλαβαίναμε ποιος το έγραψε, γιατί κανένας Βελβεντινός ούτε Σερβιώτης δεν χρησιμοποιεί τη λέξη νιάμερο, αλλά πανηγύρι) Ξεκόψτε από αυτούς που θέλουν να αποκρύψουν το ουσιαστικό(ουσιαστικό για μας είναι το ανεξάρτητο Βελβεντό, γιατί διαφορετικά θα χάσουμε σαν κοινωνία και τα λίγα που μας έμειναν. Αύριο θα φύγει το Λύκειο, το Ιατρείο…Είδατε λοιπόν ότι μας ενδιαφέρει το ουσιαστικό, η Υγεία ,η Παιδεία…)
και να στρέψουν την προσοχή σε ανώδυνα για το πολιτικό σύστημα ζητήματα, όμως ιδιαίτερα επικίνδυνα για την αναγκαία λαϊκή ενότητα (σαν την ενότητα του Βελβεντινού λαού) σε συνθήκες επίθεσης κατά του εργαζόμενου λαού.(όπως την επίθεση κατά του Βελβεντινού λαού)
Καλούμε την εργατική τάξη να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ, τους μικρούς αγρότες στην ΠΑΣΥ, τους αυτοαπασχολούμενους στην ΠΑΣΕΒΕ και όλοι μαζί να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που διοργανώνονται την Πέμπτη 10 Φλεβάρη και να πάρουν μέρος αποφασιστικά στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης 23 Φλεβάρη.
(Σε πολλά από τα σημεία του κειμένου σας συμφωνούμε, αλλά δε θέλω το κείμενο να γίνει πολιτικό,γιατί είναι Βελβεντινό. Για όσα διαφωνούμε εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Και θα συνεχίσουμε μέχρι το Βελβεντό να γίνει ανεξάρτητος Δήμος.Ελάτε κι εσείς μαζί μας, δεν είναι αργά.Οι αγωνιστές, όπως εσείς ξέρουν να παραδέχονται τα λάθη και να παίρνουν τη σωστή απόφαση, όταν χρειάζεται.Γιατί ο αγώνας μας είναι αγώνας όλου του λαού του Βελβεντού. Κι από τη γλυκιά γεύση αυτού του αγώνα, δεν πρέπει να λείπετε εσείς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου