Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Επίσκεψη στο Κέντρο περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού-Πρόγραμμα:Σπόροι και καρποί


Η Γ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, επισκέφτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού και παρακολούθησε το ημερήσιο εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό πρόγραμμα «ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΙ- με τον Σιταράκι στου Μύλου το δρομάκι.»
Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει: Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Βελβεντού, όπου τα παιδιά βλέπουν εργαλεία που χρησιμοποιούσαν παλιά οι άνθρωποι, σχετικά με την καλλιέργεια του σιταριού και την παρασκευή του ψωμιού. Μέσα από το παραμύθι μαθαίνουν την ιστορία του Σπόρου Σιταράκι και τις περιπέτειές του, από το σταροχώραφο, μέχρι το νερόμυλο, όπου ξεναγούνται από τον μυλωνά-υπεύθυνο του Κ.Π.Ε.
Παρακολουθούν και συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού. Ο μυλωνάς ψήνει στο φούρνο το ψωμί και τα παιδιά απολαμβάνουν το μοσχομυριστό ψωμί που έφτιαξαν μαζί με τυρί και ελιές. Ακολουθούν παιχνίδια στην αυλή του νερόμυλου και επιστροφή στο Κέντρο, όπου συμπληρώνονται διάφορες εργασίες.
Ένα πολύ ωραίο και δημιουργικό πρόγραμμα, ανάμεσα σε άλλα, του Κ.Π.Ε. Βελβεντού, που απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και μικρότερων τάξεων του Δημοτικού. Ένα πρόγραμμα που το χάρηκαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι που συμμετείχαν.
Να ευχαριστήσουμε, για άλλη μια φορά, τους υπεύθυνους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού που μας παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά τους. Χάρη στο μεράκι και την προσπάθειά τους, το Κ.Π.Ε. έγινε πόλος έλξης για πολλά σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα.
------------------------Φωτογραφίες από το πρόγραμμα του ΚΠΕ Βελβεντού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου