Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Ψήφισμα δημάρχων για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κοζάνης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Γραφείο Τύπου
Δήμου Κοζάνης

Κοζάνη, 1 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα, συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του, την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010, οι αυτοδιοικητικοί φορείς της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος για την κατάσταση του συστήματος Υγείας στην περιοχή. Το ψήφισμα συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Αιανής, Γ.Τζέλλος, o Δήμαρχος Βελβεντού, Μ. Στεργίου, ο Δήμαρχος Δημ. Υψηλάντη, Κ.Μιχαηλίδης, ο Δήμαρχος Ελίμειας, Α. Ματιάκης, ο Δήμαρχος Ελλησπόντου, Κ.Σανίδης, ο Δήμαρχος Καμβουνίων, Α.Ντοβόλης, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λ.Μαλούτας, ο Δήμαρχος Σερβίων, Δ.Κοκολιός, ο Δήμαρχος Σιάτιστας, Κ.Κοσμίδης, ο Δήμαρχος Τσοτυλίου, Μ.Γκάσης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Πενταλόφου, Γ.Καρούτας, ο Νομάρχης Κοζάνης, Γ.Δακής, ο Δήμαρχος Γρεβενών, Γ.Νούτσος και ο Νομάρχης Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης .
Το ψήφισμα είναι το ακόλουθο:

Κοζάνη, 31 Μαρτίου

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες αναδείχθηκαν για μία ακόμη φορά μέσω του τραγικού θανάτου ενός 14μηνου βρέφους, οι τεράστιες και χρόνιες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
Οι πολίτες φοβισμένοι και ανασφαλείς, αισθάνονται δυστυχώς αποκομμένοι από κάθε είδους αξιοπρεπή νοσοκομειακή μέριμνα και φροντίδα υγείας, καθώς στο υφιστάμενο νοσοκομείο οι δυνατότητες και οι παρεχόμενες υπηρεσίες, καλύπτουν ανάγκες παλαιότερων εποχών.
Οι βασικές ελλείψεις που παρουσιάζει ιδιαίτερα σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, έχουν ως αποτέλεσμα:
· Η παιδιατρική κλινική να παραμένει κλειστή από το φθινόπωρο
· Το παθολογικό τμήμα να εξυπηρετείται από μόλις 3 γιατρούς
· Το καρδιολογικό να έχει μόνον 2 γιατρούς, ενώ
· στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπάρχει μόνο διευθυντής
Αποτέλεσμα της αδυναμίας εξυπηρέτησης τα τελευταία χρόνια, είναι οι κάτοικοι του Νομού Κοζάνης να αναζητούν ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομεία άλλων νομών. Δεν είναι τυχαίο, ότι, σύμφωνα με έρευνα, από τη χρονική στιγμή διάνοιξης της Εγνατίας Οδού, στην πλειοψηφία τους οι ταξιδιώτες που την διασχίζουν, είναι πολίτες που αναζητούν υπηρεσίες υγείας στη Θεσσαλονίκη.
Η κατάσταση αυτή όμως δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Η ανοχή της τοπικής κοινωνίας εξαντλήθηκε έπειτα από το τελευταίο τραγικό γεγονός. ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ.
Για το λόγο αυτό οι αυτοδιοικητικοί φορείς που ανήκουμε στη ζώνη εξυπηρέτησης του Γενικού Νομαρχιακού Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, σεβόμαστε το δικαίωμα του πολίτη στα αυτονόητα και προτάσσουμε το δικαίωμά του, στις στοιχειώδεις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
· να απαιτήσουμε να ληφθούν ΑΜΕΣΑ όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την αξιόπιστη λειτουργία του νοσοκομείου μας(άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού)
· να διεκδικήσουμε την ίδρυση Περιφερειακού Νοσοκομείου και αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών υγείας στο σύνολο της περιφέρειας
· να στηρίξουμε με τη φυσική μας παρουσία την πρωτοβουλία διαμαρτυρίας των ενεργών πολιτών για το φλέγον ζήτημα της υγείας στην περιοχή
Διότι όλοι οι πολίτες έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΥΓΕΙΑ, έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη ΖΩΗ και εμείς έχουμε την ΕΥΘΥΝΗ να τα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου