Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Χρήστος Αγουράτσιος-Μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης


Ο Χρήστος Αγουράτσιος κατάγεται από το Βελβεντό Κοζάνης. Είναι μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και από τα ιδρυτικά μέλη του Παραρτήματος της Ομάδας Διάσωσης του Νομού Κοζάνης. Σκοπός της Ομάδας αυτής είναι η διάσωση συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε κίνδυνο. Πήγε στο σεισμό της Αϊτής και συμμετείχε στην ομάδα η οποία έσωσε ένα νέο 24 ετών που βρισκόταν κάτω από τα συντρίμμια, 12 μέρες μετά το σεισμό. Το γεγονός έκανε το γύρω του κόσμου από όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.
Από το Χρήστο πήρα μια μικρή συνέντευξη που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video και μια παρουσίαση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από τις προσπάθειές τους στο σεισμό της Αϊτής. Μου έδειξε ακόμα πλήθος φωτογραφιών από τις δύσκολες στιγμές των επιχειρήσεων διάσωσης που έκαναν.
Αυτό όμως που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, ήταν τα τελευταία του λόγια φεύγοντας: «Να βάλεις το σήμα της ομάδας μας, γιατί ότι κάνουμε, το κάνουμε σαν ομάδα. Τίποτα δε θα μπορούσε να κάνει ο καθένας από μόνος του».
Σύγχρονοι άνθρωποι προσφοράς, με μόνο κίνητρο την αγάπη προς το συνάνθρωπό τους.

---------------------------
Φωτογραφίες από το σεισμό της Αϊτής και της Χιλής.

Συνέντευξη με τον Χρήστο Αγουράτσιο.Παρουσίαση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από το σεισμό της Αϊτής και τη διάσωση του νεαρού Αϊτινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου