Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Η ταινία του Δημ.Σχολ.Βελβεντού στο Φεστιβάλ Ολυμπίας


H ταινία  «Η ιστορία του σχολείου μου», που πρόσφατα βραβεύτηκε στο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, θα προβληθεί και στο φεστιβάλ Ολυμπίας, στα πλαίσια της camera zizanio. Η προβολή της ταινίας μας θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου. 

----------------------------------
Φεστιβάλ Ολυμπίας: Μοντέλο πολιτισμού για την περιφέρεια

Το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας για παιδιά και νέους ξεκινά το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στον Πύργο και θα διαρκέσει έως τις 11 Δεκεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στο πλαίσιο της δημοφιλούς Camera Zizanio θα διαγωνιστούν πάνω από διακόσια ταινιάκια που έχουν δημιουργήσει μαθητές σχολείων της Ελλάδας και της Ευρώπης. Από την Ελλάδα έχουμε 110 ταινίες, ατομικές ή συλλογικές.
Εκτός από τις διεθνείς κριτικές επιτροπές των ενηλίκων θα υπάρχουν και παιδικές κριτικές επιτροπές οι οποίες θα απονείμουν τα δικά τους βραβεία
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα μεταδίδεται, με ευθύνη των παιδιών, η εκπομπή Ράδιο Ζιζάνιο από τη συχνότητα τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, αλλά και μέσω διαδικτύου.


Οι συγγραφείς Μάνος Κοντολέων και Αγγελική Δαρλάση θα επισκέπτονται δημοτικά σχολεία συζητώντας με μαθητές και εκπαιδευτικούς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, καθώς και για θέματα της εποχής μας. Ακόμη το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρι πολυφωνίας, θεατρικό παιχνίδι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου