Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Το σχολείο μας στο 2ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου


Το ραδιοφωνικό μήνυμα του σχολείου μας στο  2ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και στον μαθητικό ραδιοφωνικό διαγωνισμό “Κάντο ν’ ακουστεί!”



Το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού συμμετέχει στο 2ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και στον μαθητικό ραδιοφωνικό διαγωνισμό “Κάντο ν’ ακουστεί!”. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού και Θρησκευμάτων και την  Επιστημονική Εταιρία “European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Βασικός σκοπός είναι ο εγγραμματισμός των μαθητών στα μέσα επικοινωνίας και συγκεκριμένα στο ραδιόφωνο. Ειδικότεροι στόχοι είναι οι μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά, παράγοντας ραδιοφωνικές εκπομπές, να κατανοήσουν το χώρο της επικοινωνίας και των ΜΜΕ και να προβληματιστούν σχετικά με την λειτουργία των κοινωνικών δικτύων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου