Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου της Συντονιστικής

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη θητεία της η νέα δημοτική αρχή Σερβίων-Βελβεντού ή τουλάχιστον μέρος των αιρετών της ξεκίνησε με μια προσβολή της συλλογικής μνήμης των Βελβεντινών.
Δεν υπήρχαν άλλα προβλήματα, δεν υπήρχε άλλη ανάγκη ή προτεραιότητα στο Βελβεντό. Δεν τους απασχόλησε, για παράδειγμα, το κλειστό επί 20ήμερο(!) Αγροτικό Ιατρείο. Όχι. Προείχε η αποξήλωση των πανό με τα συνθήματα του αγώνα της αυτονομίας  που ήταν αναρτημένα στα δυο κεντρικά δημοτικά κτίρια του Βελβεντού. Το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου (δηλαδή την πρώτη μέρα και την πρώτη ώρα της θητείας τους!), κατέβασαν τα πανό που συμβολίζουν το αίτημα ολόκληρης της βελβεντινής κοινωνίας για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού. Κατέβασαν τα δυο πανό-σύμβολα ενός αγώνα απέναντι στην μεγάλη αδικία και κοροϊδία που επεφύλαξε ο  «Καλλικράτης» σε τούτο τον τόπο. Τα δυο πανό, που αναρτήθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις λαϊκών συνελεύσεων.
Με μια παράδοξη για το Βελβεντό επίδειξη ισχύος, πρόσβαλαν οι κύριοι της τοπικής συμπολίτευσης τη βούληση του βελβεντινού λαού, την οποία μέχρι και τις δημοτικές εκλογές επικαλούνταν και υπόσχονταν ότι θα «υποστηρίξουν». Προφανώς δεν τον πίστευαν αυτόν τον αγώνα. Δήλωναν «υποστήριξη» μόνο και μόνο  για ψηφοθηρία. Μερικοί μάλιστα εκ των σημερινών δημοτικών συμβούλων «ξέχασαν» ότι συμμετείχαν και οι ίδιοι στην ανάρτηση των πανό. «Ξέχασαν» ότι αυτός ο αγώνας δεν ευοδώθηκε ακόμα. «Ξέχασαν» ότι δεν υπάρχει βελβεντινός που να μη θέλει την ανεξαρτησία του Δήμου. Πλην των εκλεγμένων που  το απέδειξαν με την πρώτη τους προκλητική ενέργεια.  
Τη Δευτέρα 8/9, με επιστολή μας προς τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο - κατόπιν απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής της Παρασκευής 5/9 - ζητήσαμε εγγράφως να τοποθετήσουν τα πανό στα δυο δημοτικά κτίρια του Βελβεντού ή να μας τα επιστρέψουν  ώστε να τα αναρτήσουμε εμείς. Μέχρι σήμερα, καμία απάντηση δεν πήραμε στο αίτημά μας. Την Πέμπτη 11/9 συνήλθε η Συντονιστική Επιτροπή και αποφάσισε να αναρτήσουμε, μαζί με τους πολίτες, τις επόμενες ημέρες, τα  πανό που υπογραμμίζουν τον διαρκή και δίκαιο αγώνα μας.
Η κοινωνία του Βελβεντού αγωνίζεται αδιαπραγμάτευτα και αταλάντευτα για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού. Οι επιλήσμονες των δημόσιων λόγων και υποσχέσεών τους θα μας βλέπουν να αγωνιζόμαστε για την ανεξαρτησία μας όχι με ευχολόγια αλλά με πράξεις και σταθεροί στον στόχο μας. Δεν πρόκειται να μεταβληθεί το DNA μας, για να διευκολυνθούν κάποιοι.
 Ο Καλλικράτης απέτυχε και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα. Ο αγώνας μας εναρμονίζεται πλέον και με τον αγώνα αρκετών κοινωνιών που θα ήθελαν να απαλλαγούν από αυτό το μόρφωμα της ετεροδιοίκησης που μας επέβαλαν ως μνημονιακή δέσμευση. Μπροστά στις αλλαγές που προβλέπονται να επέλθουν ραγδαίες εμείς δηλώνουμε παρόντες.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται…

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου