Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Μάθημα ασφαλούς οδήγησης στο Σχολείο μας


Μάθημα ασφαλούς οδήγησης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού, από τον κύριο Δημήτρη Μανωλόπουλο, πολυπρωταθλητή αγώνων αυτοκινήτου και σύμβουλο  οδικής ασφάλειας. 
Ο κ. Μανωλόπουλος μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της ζώνης ασφαλείας, για την προσοχή που πρέπει να έχει κάποιος που οδηγεί- να μη μιλάει στο κινητό, να μην καπνίζει, να έχει υπομονή- τι πρέπει να κάνει ο οδηγός όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες, τι πρέπει να κάνει πριν ξεκινήσει ένα ταξίδι.
Στη συνέχεια μας έδειξε μια ταινία που αναφερόταν στη σημασία της ζώνης ασφαλείας και στον αερόσακο. Η ταινία περιελάμβανε ακόμα ατυχήματα σε αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων, όπου όμως δεν είχαμε τραυματισμούς, γιατί παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, αλλά και ατυχήματα στους δρόμους με δυσάρεστες συνέπειες, λόγω διαφόρων αιτιών.
Ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών μας σχετικές με την ταινία και αυτά που ανέπτυξε ο κ. Μανωλόπουλος.
Η παρουσίαση του θέματος έγινε με τη συνεργασία του Σ.Μ.Α.Β. (Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Βελβεντού).

Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Σιώμο που έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή και τον κ. Μανωλόπουλο για τα όσο σημαντικά μας είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου