Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

Παιδική Χαρά Βελβεντού ή η Χαρά της Αδιαφορίας[?] και της Δημοτικής Αναλγησίας

Η πρώτη εντύπωση στην είσοδο της παιδικής χαράς ήταν αυτή της εγκατάλειψης, με τα χόρτα στο ύψος των γονάτων. Προχωρώντας πιο μέσα η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Σκουπίδια παντού. Χόρτα, που αλλού ήταν πολύ ψηλά, γιατί δεν είχαν κοπεί για εβδομάδες κι αλλού ήταν κίτρινα και ξερά, επειδή έμειναν απότιστα. Πού να πέσει η ματιά να ξαποστάσει; Οι κούνιες σπασμένες, άλλες να κρέμονται από μια αλυσίδα, άλλες πεσμένες κάτω. Το αναψυκτήριο κλειστό! Δεν άνοιξε φέτος! Φέτος μετά από 32 χρόνια λειτουργίας (Πρωτοάνοιξε το 1980).Φέτος μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας της, η Παιδική Χαρά του Βελβεντού, δωρεά ανθρώπων με αγάπη για τον τόπο τους και τα παιδιά της δεν λειτούργησε. Το 2012 κάποιοι άλλοι άνθρωποι, ακύρωσαν όλη την αγάπη και τη φροντίδα των προηγούμενων…έτσι απλά. Ήταν βραδάκι όταν φύγαμε από την Παιδική Χαρά, χρησιμοποιώντας τους φακούς των κινητών μας! Ήταν θεοσκότεινα, αφού οι λάμπες δεν ήταν αναμμένες! Κι όμως τα παιδιά συνέχιζαν το παιχνίδι τους, μέσα στη βρωμιά, το σκουπιδαριό και το σκοτάδι. Απίστευτη η αναισθησία και η ανικανότητα της δημοτικής αρχής. Άραγε τα χρήματα του Βελβεντού δεν επαρκούν ούτε για ένα κόψιμο χόρτων των πάρκων του; Άκρως ανθυγιεινές κι επικίνδυνες οι συνθήκες για τα παιδιά που την επισκέπτονται , αλλά και για τους γείτονες . Ας μη ξεχνάμε ότι αυτή την παιδική χαρά την επισκέπτονταν κι από διάφορα κοντινά μέρη. Πρόσφερε ξένοιαστες στιγμές παιχνιδιού σε πολλούς επισκέπτες. Η αρμόδια Κρατική Υπηρεσία θα πρέπει εδώ να κληθεί και να επιληφθεί του θέματος. Πριν έχουμε ατύχημα από το σκοτάδι, από φίδι ή γυαλιά και άλλα πεταμένα σκουπίδια!
-------------

Οι εικόνες μιλούν καλύτερα από τα λόγια 

                                                             Άκοπα τα χόρτα
                                                  Σκουπιδοτενεκέδες πεταμένοι
                                               Σπασμένος και επικίνδυνος ο μύλος
                                                            Πεταμένα σκουπίδια
                                                           Χαλασμένες οι κούνιες
-----------------------------------------------------------------

Ανεβαίνοντας το δρόμο για <<το Μετόχι>> ,η θέα των ξεραμένων τριανταφυλλιών και δέντρων, κόντρα στην πρασινάδα του φυσικού τοπίου φώναζε για την ανθρώπινη (Δημοτική) αμέλεια. Δυστυχώς η συστηματική φροντίδα των φυτών που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια δε συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα να αντικρίζουμε την εικόνα ενός νεκρού τοπίου, το οποίο προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα, αλλά και οργή. Είναι η πρώτη φορά στον τόπο μας που είμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες και προέρχονται δυστυχώς από ανθρώπινη αμέλεια. Ο πρώην δήμος Βελβεντού, που καταργήθηκε, διαχειρίζονταν άψογα τις υποχρεώσεις του με τα κατάλληλα συνεργεία και τους υπαλλήλους του.
Ξεραμένα τα δέντρα...
Ξεράθηκαν και οι τριανταφυλλιές
 Μιλάμε για ένα μέρος μόνο από τα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την κατάργηση του δήμου Βελβεντού. Φαίνεται λοιπόν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επανέλθει ο δήμος Βελβεντού στην αρχική του μορφή για να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου