Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Εκδήλωση παρουσίασης και βράβευσης των μαθητικών εργασιών



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Εκδήλωση παρουσίασης και βράβευσης των μαθητικών εργασιών-Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Πρότυπος Μαθητικός Διαγωνισμός Εργασίας – Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Πιέρια, ο κοινός μας τόπος»
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Βελβεντού και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού, με κύριο χορηγό τον Σύλλογο Βελβεντινών «Φιλοπατρία» της Φιλαδέλφειας και Γουάιλντγουντ των Η.Π.Α., διοργάνωσαν Μαθητικό Διαγωνισμό Περιβαλλοντικής Εργασίας – Προγράμματος για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχολικών μονάδων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Πιερίων. Ειδικότερα ο Διαγωνισμός αφορούσε στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια όλων των οικισμών που χωροταξικά τοποθετούνται στα Πιέρια – και σε μια εύλογη ακτίνα από αυτά - και συγκεκριμένα, των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Πιερίας και Ημαθίας, με θέμα: «Πιέρια, ο κοινός μας τόπος».
Χορηγοί των βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού είναι:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΩΝ «ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ» ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ & ΓΟΥΑΪΛΝΤΓΟΥΝΤ ΗΠΑ
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ»
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
CHRISTAKIS CONSTRUCTION INC-USA
Ο Σύλλογος Βελβεντινών «Φιλοπατρία» της Φιλαδέλφειας και Γουάιλντγουντ των Η.Π.Α., επιθυμώντας να συνεισφέρει στη δημιουργία κινήτρων στα σχολεία, όσον αφορά την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών για το Περιβάλλον, ανέλαβε την πρωτοβουλία για τρίτη χρονιά να χρηματοδοτήσει το νέο αυτό Μαθητικό Διαγωνισμό Περιβαλλοντικής Εργασίας – Προγράμματος με θέμα «Πιέρια, ο κοινός μας τόπος». Με στόχο, οι μαθητές αφενός να γνωρίσουν τα Πιέρια με το οικοσύστημά τους και αφετέρου να αναπτύξουν συμπεριφορές που συνάδουν τόσο με την προστασία των ορεινών όγκων και δασών όσο και με την αειφορική τους διαχείριση. Ειδικότερα δε των Πιερίων Ορέων. Ο Σύλλογος Βελβεντινών «Φιλοπατρία» εξουσιοδότησε το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Βελβεντού για τη διαχείριση της Χορηγίας και από κοινού ανατέθηκε στην Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Βελβεντού η οργάνωση και υλοποίηση του Μαθητικού Διαγωνισμού.
Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος εννιά σχολικές ομάδες από αντίστοιχα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Πιερίας και συγκεκριμένα δύο Νηπιαγωγεία, τρία Δημοτικά και τέσσερα Γυμνάσια.
Η παρουσίαση και βράβευση των εργασιών – προγραμμάτων όλων των σχολικών ομάδων που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό, θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Βελβεντού την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 στις 17.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου