Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Πρότυπος Μαθητικός Διαγωνισμός-Παρουσιάσεις και βραβεύσεις



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης και βράβευσης των μαθητικών εργασιών του Πρότυπου Μαθητικού Διαγωνισμού Εργασίας – Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: "ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ-Η λίμνη μας".Η εκδήλωση έγινε την Παρασκευή το απόγευμα 18Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού,σε μια γεμάτη από κόσμο αίθουσα και τις 4 ώρες των παρουσιάσεων.
Τη διοργάνωση είχε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Βελβεντού, με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Βελβεντινών «Φιλοπατρία» της Φιλαδέλφειας και Γουάιλντγουντ των Η.Π.Α.
Πήραν μέρος τα Νηπιαγωγεία:
1ο Νηπιαγωγείο Βελβεντού
Νηπιαγωγεία Κρόκου
Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής
Τα Δημοτικά Σχολεία:
Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού «Χαρίσιος Παπαμάρκου»
2ο Δημοτικό Σχολείο Σερβίων
Δημοτικό Σχολείο Αιανής
Γυμνάσιο Βελβεντού «Ζήνωνας Παπαναστασίου»
Λύκειο Βελβεντού «Ζήνωνας Παπαναστασίου»
Πολύ καλές ήταν οι παρουσιάσεις από όλα τα σχολεία, που χειροκροτήθηκαν από όλους όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.
-----------------------
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Πριν από δυο χρόνια πήραμε μέρος στον πρώτο διαγωνισμό του Συλλόγου Βελβεντινών της Αμερικής, για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία των θερμοηλεκτρικών εργοστασίων. Μέρος της εργασίας εκείνης στείλαμε σε τρεις Πανελλήνιους διαγωνισμούς και πήραμε τρία βραβεία. Πρώτη θέση στην κατηγορία μας με το παραμύθι «Η Ελπίδα και η χελώνα της η Λιγνή» σε διαγωνισμό της πρεσβείας της Δανίας και δεύτερη θέση με την ταινία μας «Όλοι μαζί μπορούμε-Πάρε το μήνυμα» στους διαγωνισμούς της ΕΡΤ και στη 10η συνάντηση Οπτικοακουστικής δημιουργίας. Η ταινία μας ακόμα θα προβληθεί στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας και στο Φεστιβάλ της Ρόδου το καλοκαίρι.
Ακολουθώντας το σύνθημα του προηγούμενου διαγωνισμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», συνεχίσαμε φέτος, παίρνοντας μέρος στο νέο διαγωνισμό του Συλλόγου Βελβεντινών Αμερικής, με τίτλο «Λίμνη Πολυφύτου-Η λίμνη μας». Θέλοντας για άλλη μια φορά να κάνουμε πράξη το σύνθημα αυτό, στην εργασία μας συμμετείχαν:
-Όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά του σχολείου, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει βέβαια στις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄.
- Οι δάσκαλοι του σχολείου μας και οι δάσκαλοι ειδικοτήτων.
-Σαράντα τέσσερις (44) φορείς και πολίτες, οι οποίοι δέχτηκαν και μας βοήθησαν με μεγάλη χαρά, με τις συνεντεύξεις τους και με τις γνώσεις τους.
Σκοπός μας ήταν, παρά τις πολλές ώρες προσωπικής εργασίας, να δώσουμε στα παιδιά το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος και το μήνυμα της συνεργασίας. Να ανοίξουμε το σχολείο στην κοινωνία, κάνοντας μια προσπάθεια για τη δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου, που εκτός από γνώσεις, δίνει και κίνητρα δημιουργικής μάθησης και έρευνας. Ένα σχολείο που όλοι οραματιζόμαστε.
-------------------
Βίντεο από την εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου