Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Η ταινία του Σχολείου μας στη διεθνή γιορτή οπτικοακουστικής δημιουργίας


Η ταινία που δημιούργησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, με τίτλο «Πάρε το μήνυμα, όλοι μαζί μπορούμε», ταξιδεύει ήδη για τον Πύργο της Ηλείας. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη διεθνής γιορτή της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας, της Camera Zizanio, από τις 10 ως τις 18 Δεκεμβρίου, παράλληλα με το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.
Πρόκειται για μια ταινία 11 λεπτών με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές του σχολείου μας. Τα παιδιά παρουσιάζουν στην ταινία αιτίες ρύπανσης του περιβάλλοντος και προτείνουν λύσεις, με μικρά σκετσάκια και τραγούδια. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι δημιούργημα των μαθητών, ενώ υπάρχουν ακόμα δυο μουσικά κομμάτια με σαξόφωνο και ακορντεόν που παίζουν δυο παιδιά. Η μουσική της ταινίας είναι γνωστό Βελβεντινό τραγούδι.
Και λίγα λόγια για την Camera Zizanio όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα της:
«Φέτος η Camera Zizanio γιορτάζει τα 10 χρόνια της απόλυτα πετυχημένης διεθνούς πορείας της και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες υπόσχεται να είναι πιο λαμπρή από ποτέ. Γι αυτό μην την χάσετε!
Στα δέκα χρόνια της παρουσίας της Camera Zizanio στην Ελλάδα φαίνεται να εδραιώνει έναν από τους πρωταρχικούς της στόχους: να αναπτύξει την οπτικοακουστική δημιουργία των νέων στην Ελλάδα και να την κάνει ένα βασικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Πέρσι οι συμμετοχές στο Ελληνικό τμήμα της Camera Zizanio ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έφτασαν τις 77 (από 60 πρόπερσι).
Νέο ρεκόρ σημείωσαν και οι διεθνείς συμμετοχές που έφτασαν τις 390! Προέρχονται από 27 χώρες της Ευρώπης και σηματοδοτούν μια διεύρυνση της διεθνούς μας οικογένειας.
Ας τονιστεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που δεν βρίσκεται σε εξέλιξη κανένα πρόγραμμα κατευθυνόμενο κεντρικά σε εθνικό επίπεδο και όλη η δουλειά στηρίζεται σε μεμονωμένες πρωτοβουλίες σχολείων, εκπαιδευτικών ή παιδιών.»
--------
Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ταινία μας, που με τόση όρεξη και μεράκι έγινε από τους μαθητές και δασκάλους του σχολείου μας.Να έχουμε μια ακόμα επιτυχία, μετά τις βραβεύσεις που είχαμε τα δυο τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου