Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Συνενώσεις δήμων


Γραβατοεμπνευστές των γραφείων ωραίο χάρτη κάνατε. Αφού τραβήξατε με το «θεόπνευστο» χέρι σας τις γραμμές, βάλατε ποικιλοφανταχτερά χρώματα και χωρίσατε τους δήμους στο νομό Κοζάνης.
Αφήστε τις ανετοβολεμένες καρέκλες σας και ελάτε μια βόλτα στο Βελβεντό, να ρωτήσετε τον κόσμο αν θέλει την περιβόητη συνένωση. Κάντε και μια βόλτα στη γύρω περιοχή, να δείτε και να μας πείτε κι εμάς πόσο αναπτύχτηκε και ποια είναι τα μεγαλοπράγμονα έργα σας που έγιναν εκεί, με την εφαρμογή του Καποδίστρια 1.
Εμείς στο Βελβεντό ξέρουμε να ζωγραφίζουμε καλύτερους χάρτες και θα χαλάσουμε τις δικές σας κακοσύνθετες ζωγραφιές και τα ατελέσφορα σχέδιά σας.

12 σχόλια:

  1. Δάσκαλε, παρόλο που δεν έχουμε ακόμα έστω μια επίσησμη εξαγγελία, παρά μόνο φήμες στα ΜΜΕ, ξεκινάμε από τον Δήμο και πάλι ένα κύκλο συζητήσεων-συσκέψεων-πρωτοβουλιών για να καταστήσουμε σαφείς τις θέσεις μας και ως Δήμος και ως κοινωνία στα σχέδια που φέρεται να προωθούνται για συνενώσεις. Θέλουμε το Βελβεντό να παραμείνει ανεξάρτητος Δήμος στο Νέο Διοικητικό Χάρτη της χώρας. Κι αυτό αποτελεί μέγιστο στόχο.
    Πρώτη μας κουβέντα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δευτέρα 8/11 στις 7.30 το βράδυ.
    ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρεπιπτόντως η ώρα είναι μόνο 3.22 μ.μ. και όχι 5.22. Παρακαλώ μια μικρή διόρθωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν οι συνενώσεις δεν λάβουν υπόψη όχι μόνο τη θέληση των κατοίκων αλλά και τη μέχρι τώρα αξιολόγηση του έργου, τη δυναμική ανάπτυξης και την πολιτισμική ταυτότητα του κάθε δήμου θα φέρουν χειρότερα αποτελέσματα από τον "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Ι".
    Αρκεί βέβαια αυτά να αποδεικνύονται με σοβαρά ατράνταχτα επιχειρήματα και όχι με τοπικιστικά κριτήρια!
    Και τέτοια επιχειρήματα έχει ο Βελβεντός πολλά!!!
    Εμείς που γευτήκαμε τον τριμερή διαχωρισμό (Μεταξά, Τριγωνικό, Πολύρραχο, Προσήλιο στα Σέρβια - Λιβαδερό αυτόνομη Κοινότητα και οι υπόλοιποι Μικρόβαλτο, Τρανόβαλτο, Ελάτη δήμο Καμβουνίων) χωρίς κουβέντα, σήμερα πληρώνουμε το σχεδιασμό επί χάρτου!
    Καταστρέψε τα σχέδιά τους, πριν σας καταστρέψουν αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήμαρχε,
    χαίρομαι που έμαθα ότι θα αρχίσεί ένας νέος κύκλος πρωτοβουλιών,αλλά περισσότερο γιατί διαπίστωσα ότι ο στόχος παραμένει ο ίδιος.Γιατί με την αλλαγή της κυβέρνησης, πολύ φοβάμαι ότι ορισμένοι θα αλλάξουν και απόψεις.
    Το Βελβεντό περιμένει όπως και άλλες φορές να μπεις μπροστά,να κάνεις τις κατάλληλες επαφές τώρα,πριν είναι αργά.Και εμείς θα ακολουθήσουμε αν χρειαστεί αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη,
    χαίρομαι που επικοινωνούμε,έστω και μέσω του απρόσωπου υπολογιστή.
    Το Βελβεντό θα δώσει τον αγώνα του και σίγουρα όχι με τοπικιστικά κριτήρια.
    Έχω φίλους στα Σέρβια,έχω κάνει δάσκαλος στο Μικρόβαλτο,στο Βαθύλακκο, στο Ροδίτη και αγάπησα τις περιοχές που πέρασα.Στεναχωρέθηκα όταν την τελευταία φορά που πέρασα από το Μικρόβαλτο αντίκρισα ένα έρημο χωριό χωρίς σχολείο,ενώ όταν ήμουν δάσκαλος εκεί, είχαμε 60 παιδιά.
    Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με γειτονικές περιοχές.
    Η δική μου σκέψη είναι απλή.Αν μείνουμε ανεξάρτητος δήμος θα πετύχουμε περισσότερα.
    Θα αγωνιστούμε να το πετύχουμε.Το θέλει νομίζω όλη η κοινωνία του Βελβεντού και η δημοτική αρχή.
    (Είμαστε και τυχεροί που είχαμε και έχουμε άξιους και εργατικούς δημάρχους,αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους και κυρίως χωρίς ούτε καν υποψία κακοδιαχείρησης.Αλλά αυτά θα τα πούμε σε μελλοντική ανάρτηση που έχω έτοιμη και θα τη βάλω αργότερα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δάσκαλε, διευκόλυνε μας να κάνουμε αναρτήσεις σχολίων. Δυο φορές έγραψα εδώ και τις δυο χάθηκαν. Επιλογή προφίλ πως κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο θέμα των συνενώσεων πάλι. Εδώ, στο Βελβεντό, δάσκαλε, μας ξέρουν όλοι καλά. Δεν αλλάζουμε απόψεις, με την αλλαγή των κυβερνήσεων. Ο στόχος είναι στόχος και οι αγώνες ξεικινούν και πάλι. Απλάμέχρι σήμερα δεν έχουμε ούτε μια επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο ή έστω από την ΚΕΔΚΕ, για το που σχεδιάζουν να το πάνε. Μοιραία, κι εμείς, κινούμαστε με όσα μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ. Ξεκινάμε, ωστόσο, την πρώτη προσέγγιση του θέματος τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
    ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν ένας δήμος αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και ανάπτυξης δεν τον καταστρέφεις με συνενώσεις και γενικεύσεις οποιουδήποτε νόμου.
    Ελπίζω να τα καταφέρεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. διμοτικη αρχη φορεις και δημοτες μαζι πρεπει να αγωνιστουμε η χρονικη καθιστεριση καποιων απ εμας ισως να μην φερει και τα προσδοκουμενα αποτελεσματα πιστευω οτι θα ειναι σωστοι οι χειρισμοι απο τα στελεχη του δημου μας αλλα δεν αρκουν ομως πρεπει ολη η κοινονια να εκφραστει και πιστευω η φωνη της νεολαιας μας πρεπει να ακουστει Βλαχος Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νίκο
    Το σύνθημά μας είναι "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ",αλλά στη συγκεκριμένη στιγμή κάποιος πρέπει να τραβήξει μπροστά.Και αυτή θα είναι η δημοτική αρχή,που πιστεύω έχει τη θέληση και τις γνωριμίες να το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΨΕ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
    ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2.
    Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ. ΟΠΟΤΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΜΕΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή