Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Χρώματα κι αρώματα

Η άνοιξη μπήκε στο σχολείο μας ευωδιαστή, μπλέχτηκαν τ’ αρώματα και μοσχομύρισαν οι αίθουσες.
            Λεβάντα, θυμάρι, ρίγανη, βασιλικός, δυόσμος, μέντα, αρώματα σε γλαστράκια, που φέραμε στην τάξη μας, ύστερα απ’ την επίσκεψη μας στο φυτώριο του κ. Νίκου.
            Η διαδρομή για το φυτώριο ήταν απολαυστική. Ακολουθήσαμε τη διαδρομή που είχαμε κάνει και  το φθινόπωρο κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις αλλαγές στα λουλούδια, τους καρπούς, τα χρώματα, τις αλλαγές στις εποχές.


Στο φυτώριο μας περίμενε ο κ. Νίκος. Μας ξενάγησε στο θερμοκήπιο και στο χωράφι και μας εξήγησε όλη την πορεία που έχει το φυτό από τότε που μικρό σποράκι μπαίνει στο χώμα μέχρι που ώριμο πια φτάνει στο πιάτο μας. Για το τέλος μας επιφύλασσε μια μικρή έκπληξη. Λογιών λογιών αρωματικά φυτά περίμεναν να τα μυρίσουμε, να τα μαντέψουμε, να τα ονομάσουμε. Στη συνέχεια, αφού διάλεξε ο καθένας το δικό του φυτό, τα φυτέψαμε στα γλαστράκια. 

  
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Νίκο που πρόθυμα μας δέχτηκε στο φυτώριό του, αφιέρωσε λίγο από το χρόνο του σε μας και για τα πολύ ωραία φυτά που χάρισε σε όλους μας. Υποσχόμαστε κι εμείς να αφιερώνουμε στα φυτά μας λίγο από το χρόνο μας και να τα φροντίζουμε όπως πρέπει.

Υ.Γ. Μ’ αυτό το ευωδιαστό δωράκι θα κάνουμε και μεις σε λίγες μέρες τη δική μας έκπληξη σε ένα πολύ πολύ αγαπητό μας πρόσωπο.

Τάξεις Β1 και Β2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου