Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Γνωριμία με ένα μνημείο της φύσης


Δυο επισκέψεις πραγματοποίησαν οι μαθητές του Σχολείου μας, σε ένα από τα παλαιότερα πλατάνια που υπάρχουν στο Βελβεντό. Πρόκειται για το πλατάνι στο Μετόχι, ηλικίας περίπου 250 ετών και ύψους περίπου 15 μέτρων.
Μια επίσκεψη έγινε από τις μεγάλες τάξεις, με την παρουσία του υπευθύνου του ΚΠΕ και τη συνεργασία του Γυμνασίου Βελβεντού και μια επίσκεψη από τις μικρότερες τάξεις. Τα παιδιά έμαθαν για το πλατάνι και τα χαρακτηριστικά του, πώς βρίσκουμε την ηλικία και το ύψος και τι μας προσφέρει.
 Στο σχολείο ακολούθησε ανάγνωση κειμένων και ποιημάτων Ελλήνων συγγραφέων και ποιητών, όπου τονιζόταν η αγάπη τους για το περήφανο αυτό δέντρο και συνεχίζουμε με διάφορες κατασκευές και άλλες σχετικές δραστηριότητες. Στόχος του προγράμματος είναι να μεταδώσουμε στους μικρούς μας μαθητές την αγάπη τους και προς τα μνημεία της φύσης και να γίνουν έτσι οι αυριανοί φύλακές τους.


Η εικόνα που παρουσίαζε ο χώρος γύρω από το πλατάνι ήταν πολύ άσχημη, με τα σάπια ξύλα της εξέδρας, παρατημένα αντικείμενα και σκουπίδια.

 Ο χώρος καθαρίστηκε και με τη βοήθεια ειδικού θα γίνει μια μικρή παρέμβαση, ώστε να αναδειχθεί το μεγάλο πλατάνι.

Η χρηματοδότηση του όλου έργου, για την προστασία και ανάδειξη του πλάτανου, έγινε από το Σύλλογο Βελβεντινών Wildwood και Philadelphia της Αμερικής. Τους ευχαριστούμε πολύ, που για μια ακόμα φορά στάθηκαν δίπλα στο σχολείο και στον τόπο μας, αυτή τη φορά χάρη στην αγάπη τους για ένα μνημείο της φύσης.

Ευχαριστούμε ειδικά και τους δυο ανθρώπους, που από σεμνότητα μας ζήτησαν να μην αναφέρουμε τα ονόματά τους, που χωρίς τη βοήθειά τους δε θα γινόταν αυτό το περιβαλλοντικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου