Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών μας στη ΔΙΑΔΥΜΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού στο χώρο της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ (διαχείριση απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας). 
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος μας μίλησαν για την αποκομιδή των απορριμμάτων-παραγωγή απορριμμάτων,προσωρινή αποθήκευση,συλλογή,μεταφορά και μεταφόρτωση. Είδαμε από κοντά τον χώρο της υγειονομικής ταφής και τον τρόπο που κατασκευάζεται. Μας μίλησαν για την ανακύκλωση χαρτιού,πλαστικού,γυαλιού,αλουμινίου, καθώς και για την ανακύκλωση  άλλων υλικών όπως μπαταριών,λαδιών και ηλεκτρικών ειδών.Παρακολουθήσαμε από κοντά τη διαλογή παλιών χαρτιών και το πακετάρισμά τους για να οδηγηθεί για ανακύκλωση.
Βασικός σκοπός του προγράμματος, ήταν η προαγωγή της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από την παροχή γνώσεων, σχετικών με τα περιβαλλοντικά προβλήματα και η καλλιέργεια των στάσεων εκείνων και δεξιοτήτων, που θα συμβάλλουν στην περιβαλλοντική  ευαισθητοποίηση των μαθητών.
----------------------------------------
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας και Περιβάλλοντος που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο σχολείο μας.
Ευχαριστούμε πολύ τον υπεύθυνο χημικό της ΔΙΑΔΥΜΑ για τα όσα χρήσιμα μας είπε.Ευχαριστούμε ακόμα τον κύριο Παντελή Παπαγόρα για τη βοήθειά του στην επικοινωνία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ, αλλά και γι΄αυτά που μας είπε. Τους ευχαριστούμε επίσης για τα δώρα που πρόσφεραν στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου