Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Στο Γιάννη Παλαβό απ΄ το Βελβεντό το κρατικό βραβείο διηγήματος!

Ο 34χρονος Γιάννης Παλαβός από το Βελβενδό Κοζάνης είναι ο φετινός νικητής του κρατικού βραβείου της κατηγορίας διηγήματος και νουβέλας (σ.σ. αφορά βιβλία που εκδόθηκαν το 2012), για το βιβλίο του «Αστείο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ. Ο Γιάννης Παλαβός γεννήθηκε το 1980 στο Βελβεντό Κοζάνης. Σπούδασε δημοσιογραφία στο ΑΠΘ και πολιτιστική διαχείριση στο Πάντειο. Το 2005 ήρθε πρώτος στον πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος για νέους συγγραφείς που διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο Αθηνών. Τον Απρίλιο του 2007 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων τουΑληθινή Αγάπη και άλλες ιστορίες από την Intro Books. Το βιβλίο περιελήφθη στη μικρή λίστα του περιοδικού Διαβάζω για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα.
Την άνοιξη του 2007 έγραψε το σενάριο της μικρού μήκους ταινίας «Ο τοίχος» (σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη), η οποία συμμετείχε στο τμήμα «Short Film Corner» του 61ου Φεστιβάλ των Κανών (2008).
Τον Δεκέμβριο του 2007 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό για νέους συγγραφείς που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η εφημερίδα «Arta Press».
Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Το Δέντρο, (Δε)κατα, Εντευκτήριο, Η Παρέμβαση, Π, Project amoeba, Monkie, την εφημερίδα Arta Press και τον συλλογικό τόμοTales from the city, stories from the sea.
πηγή:newsinnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου