Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Παρασκευή μαρμελάδας από μαθητές του σχολείου μας

Συνεχίστηκε κι αυτήν την εβδομάδα η εργασία μας με τίτλο "Καλώς κάμιτι"-παραδοσιακή υγιεινή διατροφή.Αυτή τη φορά η δραστηριότητά μας περιελάμβανε την παρασκευή παραδοσιακής μαρμελάδας Βελβεντού.
Ευχαριστούμε πολύ τις δυο κυρίες που μας βοήθησαν, μας έδειξαν τον τρόπο παρασκευής και μας ετοίμασαν το τραπέζι που ακολούθησε. Ευχαριστούμε επίσης τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού για την προσφορά των ροδάκινων.
----------------------------
Φωτογραφίες και τρόπος παρασκευής της μαρμελάδας:
Αλέθουμε τα ροδάκινα για να γίνουν πολτός.

Ρίχνουμε τον πολτό των ροδάκινων στην καραβάνα, μετρώντας την ποσότητά του.

Όσα κιλά είναι ο πολτός, τόση ποσότητα ζάχαρης ρίχνουμε. Αν δεν την θέλουμε πολύ γλυκιά, ρίχνουμε λίγη μικρότερη ποσότητα ζάχαρης.

Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια, για να μην κολλήσει.

Βγάζουμε κάπου κάπου τον αφρό που σχηματίζεται στο πάνω μέρος της καραβάνας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Ένας πρακτικός τρόπος για να δούμε αν είναι έτοιμη, είναι να βάλουμε μια κουταλιά μαρμελάδας σε ένα πιάτο. Αν την τραβήξουμε μια γραμμή με ένα κουτάλι και η μαρμελάδα χωρίζεται και δεν ενώνεται πάλι-έχει πήξει δηλαδή καλά- τότε είναι έτοιμη και τη βγάζουμε από τη φωτιά.

Την φάγαμε με άλλες νόστιμες και υγιεινές τροφές που μας είχαν ετοιμάσει οι κυρίες που μας βοήθησαν, όπως ψωμί, κάστανα,τυρί και ρόδια.

Δοκιμάστε την και με κομματάκια τυρί.Μια ξεχωριστή, νόστιμη γεύση.

Την υπόλοιπη την βάλαμε σε βαζάκια, για να μπει στη γωνιά της τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου