Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Το Δημ.Σχολ.Βελβεντού στην ημερίδα «Καινοτόμα προγράμματα και καλές πρακτικές των Δημ. Σχολείων»


Την Τρίτη 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη η ημερίδα με θέμα: ««Καινοτόμα προγράμματα και καλές πρακτικές των Δημ. Σχολείων». Την ημερίδα διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Ν.Κοζάνης, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ν.Κοζάνης.

Το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού συμμετείχε στην ημερίδα με τρεις παρουσιάσεις:
1. Αποτίμηση του προγράμματος «Η όπερα διαδραστικά στα Δημοτικά σχολεία»
2."Η μάθηση μέσα από τη δημιουργία παραμυθιών και ταινιών" 
3.Εργασία «Χνάρια του παρελθόντος-Βλέμματα του μέλλοντος»
Τα τρία αυτά προγράμματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Κατά την παρουσίασή μας τονίσαμε:
-Κατά την διάρκεια των εργασιών μας συνεργαστήκαμε περισσότερους από 50 ανθρώπους που επισκεφτήκαμε εμείς, ή ήρθαν στο σχολείο μας για να μας μεταδώσουν τις γνώσεις τους. Θέλουμε και πρέπει να έχουμε ένα ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία.
-Με τη συνεργασία βγαίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Θα προτείναμε λοιπόν από την αρχή της χρονιάς να διαλέγουμε ένα θέμα και να το δουλεύουμε όλοι μαζί. Οι μικρότερες τάξεις κάτι πιο απλό, οι μεγαλύτερες κάτι πιο σύνθετο και στο τέλος της χρονιάς να παρουσιάζουμε την εργασία συνολικά. Μια εργασία όλων των εκπαιδευτικών και όλων των μαθητών. Μια εργασία όλου του σχολείου.
 Αν προσέξατε σε όλες τις εργασίες μας δε γράφει τα ονόματα των εκπαιδευτικών, αλλά μόνο Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού.
-Οι εργασίες μας έγιναν κυρίως στις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης και της Φιλαναγνωσίας. Δε χάθηκαν παρά μόνο ελάχιστες ώρες μαθημάτων- βάλτε το χάθηκαν αν θέλετε μέσα σε εισαγωγικά. Έχει κι αυτό τη σημασία του, γιατί βέβαια πρέπει να ακολουθούμε το αναλυτικό πρόγραμμα.
- Θα πρέπει να κάνουμε γνωστό το έργο που γίνεται στα σχολεία  σε εφημερίδες, τηλεόραση, ιστοσελίδες, όχι για την ατομική προβολή, αλλά για την προβολή του έργου του σχολείου. Γίνονται τόσο σημαντικά πράγματα, αλλά δυστυχώς πολλές φορές κλείνονται μέσα στους τοίχους του σχολείου και έτσι βρίσκουν την ευκαιρία μερικοί να μιλούν για τεμπέληδες εκπαιδευτικούς.

- Για να γίνουν οι εργασίες μας, χρειάστηκαν πολλές ώρες δουλειάς μέσα και έξω από το σχολείο. Θα με ρωτήσετε: «άξιζε τον κόπο;». Θα έλεγα ναι, γιατί αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη σημερινή κρίση, όπως έχω πει και έχω γράψει πολλές φορές, ο μόνος δρόμος είναι μέσα από την Παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου