Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Το έθιμο της λουκανικοφαγίας στο ΒελβεντόΤο πατροπαράδοτο έθιμο της λουκανικοφαγίας θα αναβιώσει και φέτος στο γραφικό εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου Βελβεντού ανήμερα της γιορτής, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 Ιανουαρίου 2013, μετά τη θεία λειτουργία και μέχρι το απόγευμα. Η Γιορτή γίνεται με την ευγενική συνδρομή του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Βελβεντού.
Στις γραφικές πλαγιές των Πιερίων, 2 χιλιόμετρα δεξιά από το Στάδιο Βελβεντού η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ και ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ θα προσφέρουν λουκάνικα και τοπικό κρασί στους ξένους επισκέπτες. Οι βελβεντινοί και οι επισκέπτες συνήθως «πιάνουν» από νωρίς μέρος με τις παρέες τους στις πλαγιές γύρω από το εξωκλήσι.
Το Βελβεντό της Κοζάνης μέσω Εγνατίας απέχει λιγότερο από μιάμιση ώρα από τη Θεσσαλονίκη.
Όσοι επισκεφτούν το Βελβεντό μπορούν επίσης να επισκεφτούν το φαράγγι του Σκεπασμένου με τους καταρράκτες.
Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να προμηθευτούν ντόπια νόστιμα λουκάνικα από τα βελβεντινά κρεοπωλεία, τοπικά κρασιά από τα τρία επισκέψιμα οινοποιεία και γλυκά, μαρμελάδες, τουλούμπες και σιροπιαστούς κουραμπιέδες και άλλα τοπικά προϊόντα από τα ντόπια καταστήματα τοπικών προϊόντων, τα ζαχαροπλαστεία και τα εργαστήρια του Βελβεντού.
Σας περιμένουμε όλους και φέτος στη γιορτή μας!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ
«ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» 

2 σχόλια:

 1. Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα... αλλά οι μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού του συνεταιρισμού και ιδιαίτερα τα τουλουμπάκια του ΖΑΝΔΕ, δεν παίζονται!!!
  Στην επόμενη επίσκεψη (ίσως το Πάσχα) θα αναζητήσω τα κρασιά της περιοχής!
  Καλά να περνάτε, Γιάννη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστούμε πολύ.Αν ξαναπεράσεις από Βελβεντό να πιούμε κανένα κρασάκι μαζί.
  Να περνάς καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή