Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού, για να γνωρίσουν από κοντά οι μαθητές τη διαδικασία του τρύγου και τη μετατροπή του μούστου σε κρασί. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους αμπελώνες,μάζεψαν και έφαγαν τα γλυκά σταφύλια.Στη συνέχεια είδαν τον τρόπο με τον οποίο πατιούνται τα σταφύλια για να γίνει ο μούστος και τη συγκέντρωση του μούστου στα ειδικά βαρέλια.Τους παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο μούστος κρασί-ζύμωση- και ξεναγήθηκαν στην κάβα του οινοποιείου όπου είδαν διαφορετικά είδη κρασιού.Έγινε ακόμα αναφορά για την καλλιέργεια του αμπελιού από τα παλιά χρόνια στον τόπο μας, για το κρασί στη θρησκεία μας, αλλά και για τα δυσάρεστα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η μεγάλη κατανάλωση του.
Ένα διαφορετικό μάθημα για τους μαθητές μας, έξω από το σχολείο.Μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, γλώσσας,ιστορίας,θρησκευτικών...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου