Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Όταν κάποιος δεν έχει επιχειρήματα,το μόνο που του μένει είναι η λάσπη...


Σε μερικούς δεν αρέσει η δράση και η δημιουργία. Προτιμούν, κρυμμένοι πίσω από τα ατομικά τους συμφέροντα, να πλάθουν συκοφαντίες και να ρίχνουν λάσπη, προσπαθώντας να κρύψουν τα δικά τους ατοπήματα. Δυστυχώς γι’ αυτούς, η λάσπη συνήθως γυρίζει σ΄ εκείνους που τη ρίχνουν.
Τέτοιοι άνθρωποι προσπάθησαν να συκοφαντήσουν και τους δασκάλους του σχολείου μας, με απαράδεχτα σχόλια που γράφτηκαν στο διαδίκτυο, παρουσιάζοντας εμένα και τους άλλους δασκάλους που πήραμε μέρος στις εξετάσεις των μαθητών για την υποτροφία «Ζήνωνα Παπαναστασίου» , ότι παράνομα δεχτήκαμε χρήματα από το Δήμο Βελβεντού. Απάντηση βέβαια θα δοθεί από το Σύλλογο Δασκάλων του Σχολείου μας, γιατί είναι ανεπίτρεπτο να φτάνουν κάποιοι στο σημείο να συκοφαντούν ανθρώπους, που όλα τα χρόνια έκαναν τις εξετάσεις με υψηλό αίσθημα ευθύνης, χωρίς ποτέ να υπάρχει καμιά υποψία κακοδιαχείρησης.
Τα χρήματα τα οποία διατέθηκαν για τα μέλη των εξεταστικών επιτροπών ήταν 5.500 ευρώ και είναι η νόμιμη αποζημίωση που παίρνουν τα μέλη για να κάνουν τις εξετάσεις. Το ποσό αυτό εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βελβεντού, την Περιφέρεια και είναι σύμφωνο με τις διατάξεις του νόμου περί «Ρυθμίσεων θεμάτων Εθνικών Κληροδοτημάτων». Αφορά τις εξετάσεις των δυο τελευταίων χρόνων και δόθηκε σε δυο επιτροπές δασκάλων και τέσσερις επιτροπές καθηγητών. Το ποσό του κάθε μέλους ορίζεται από το νόμο, ανάλογα με το χρόνο υπηρεσίας του καθενός. Ανάλογη δαπάνη υπήρχε βέβαια και όλα τα προηγούμενα χρόνια που έγιναν οι εξετάσεις για το Κληροδότημα και δεν έχει σχέση με το ποσό που δίνεται για τις υποτροφίες των μαθητών.
Κάποιοι φαίνεται ότι έχουν πανικοβληθεί από την απομόνωσή τους. Στην προσπάθειά τους να καταπνίξουν ό,τι κινείται, δε δίστασαν να ρίξουν και τη λάσπη τους σε ανθρώπους που κάνουν μεγάλη προσπάθεια για τη μόρφωση των παιδιών μας. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τη διάθεση προσφοράς, άνθρωποι που αγωνίζονται για μια καλύτερη παιδεία, άνθρωποι που αγωνίζονται για το Βελβεντό. Δυστυχώς γι’ αυτούς το Βελβεντό είναι μόνο το δικό τους σπίτι και τα συμφέροντά τους. Έχουν καταδικαστεί από την κοινωνία του Βελβεντού και κάνουν την τελευταία, μάταιη προσπάθεια, να παρασύρουν στην απομόνωσή τους όσους περισσότερους μπορούν με τις συκοφαντίες τους. Δε θα τα καταφέρουν. Αντίθετα τέτοια κακοπροαίρετα σχόλια μας ενώνουν περισσότερο, όπως αποδείχτηκε και αποδεικνύει ότι αξίζει ο αγώνας που κάνουμε. Γιατί αξίζει στο Βελβεντό και στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από συκοφάντες και από ανθρώπους που ενδιαφέρονται μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου