Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η απάντηση στις συκοφαντίες είναι:Συνεχίζουμε τον αγώνα...



Δεν απαντώ σε ανώνυμα σχόλια, αλλά αυτή τη φορά θέλω να το κάνω, για να δουν οι Βελβεντινοί σε ποιο σημείο μπορούν να φτάσουν κάποιοι , όταν αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το προσωπικό τους συμφέρον και όχι το συμφέρον του Βελβεντού.
Αντιγράφω λοιπόν από σχόλια στο blog olavelvento.

Ανώνυμος είπε...
Ο ΓΚΙΚΑΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΘΟΛΑ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΩΛΟΧΩΡΙ ΒΕΛΒΕΝΤΟ. Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑ: ΠΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ; TYXAIA ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ, ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΙΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ Η ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΠΟΝΗΡΙ ΜΑΝΙΑ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!!!
Η ΖΥΓΟΥΡΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙ; ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ.
29 Μαΐου 2011 12:36 π.μ.
Το δικό μου σχόλιο
Βιβλίο Γλώσσας Γ΄ Δημοτικού-Τετράδιο Εργασιών –δεύτερο μέρος-σελίδα 33
Θέμα της εργασίας « Ένα σημαντικό έργο του τόπου μου»
Από κάτω έχει το βιβλίο μερικές ερωτήσεις που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά:
Περιοχή-Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για το έργο;- Ποιους θα ρωτήσουμε;- Σε τι μπορούν να μας βοηθήσουν οι γονείς μας; Και μερικές ακόμα…
Αφού κάναμε τη συζήτηση στο σχολείο και γράψαμε στις σχετικές ερωτήσεις, το θέμα που έγραψαν στο σπίτι ήταν: «Ένα σημαντικό έργο του Βελβεντού» .Τα περισσότερα παιδιά έγραψαν για το γήπεδο και ορισμένα για το σχολείο, το μουσείο και το Πνευματικό. Μπορείτε να δείτε και τα τετράδια των παιδιών.
Το θέμα δεν ήταν βέβαια «ΠΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ;» όπως εσκεμμένα έγραψε ο ανώνυμος. Όσο για το «ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!!!» τι να μάθω; ποιο έργο θεωρούν οι γονείς πιο σημαντικό; Το έμαθα…ήταν το γήπεδο!!!
Την ίδια εργασία κάναμε με τα παιδιά και την προηγούμενη φορά που είχα Γ΄ τάξη και βέβαια, βάση του βιβλίου, θα κάνω και την επόμενη φορά.
Όσο αφορά αν το ξέρει η κ. Ζυγούρη, η προϊσταμένη για όσους δεν γνωρίζουν, αν νομίζει ο ανώνυμος ότι θα με φοβίσει με αυτό, είναι πολύ γελασμένος. Και τον καλώ να κάνει επώνυμη καταγγελία, για να τα πούμε πρόσωπο με πρόσωπο.
------------
Ανώνυμος είπε...
ο ίδιοσ περίεργος τύπος έβαλε να παιξουν θέατρο στα παιδιά μας και τώρα που το συζητάτε, μου ρχετε να κάνω..... γιατί τους πρωταγωνιστές τους έδωσε τα εξής ονόματα: τον άνδρα τον λέγανε ΔΗΜΟ και την γυναίκα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Τόση σατανική σύμπτωση δεν νομίζω, ΑΙΣΧΟΣ. Μιλάμε για παιδια 3ης Δημοτικού!
29 Μαΐου 2011 12:40 π।μ.
Το δικό μου σχόλιο…
Η συκοφαντία αυτού του ανώνυμου, που πιστεύω ότι είναι ο ίδιος με τον προηγούμενο, απλώς άλλαξε τα γράμματα και γνωρίζει αρκετά για την τάξη μου, φτάνει στο αποκορύφωμα .Γιατί…
Το θέατρο που έπαιξαν τα παιδιά της Γ΄ Τάξης ήταν «Το ταξίδι της βροχούλας» και είχε θέμα τον κύκλο του νερού. Το παραμύθι «Το μικρό-μακρύ ταξίδι της Βενδώς» που είχε τα ονόματα των παιδιών Δήμος και Ελευθερία δεν έγινε από τη δική μου τάξη. Και βέβαια το παραμύθι έγινε πολύ πριν τα Χριστούγεννα, Τότε δεν υπήρχαν τα σημερινά προβλήματα και αν θυμάστε δάσκαλοι ,γονείς, σύλλογος και όλοι μαζί λίγο νωρίτερα, στείλαμε επιστολές ακόμα και στον πρωθυπουργό. Υπήρχε ο κοινός αγώνας όλων και τα ονόματα δικαιολογούνται μέσα στο πνεύμα αυτού του αγώνα, αν και επαναλαμβάνω ότι δεν έγινε από μένα αυτή η εργασία.
Αλλά αλήθεια Ανώνυμε, εσύ δε θέλεις έναν ανεξάρτητο Δήμο Βελβεντού; Αν όχι, τότε αλλού είναι τα συμφέροντά σου.
---------------------------
Ανώνυμος είπε...
Γράψτε ότι ξέρετε, να τους ξεμπροστιάσουμε, δεν μπορεί αυτοί να θέλουν να ηγηθούν του Βελβεντού είναι επικίνδυνοι και μας προσβάλουν με ΟΛΑ αυτά που διαβάζουμε. Αν είναι αλήθεια ΟΛΑ αυτά αύριο κιόλα πρέπει να παραιτηθούν. Ειδάλλως υποθάλπουν το ΜΕΛΛΟΝ των παιδιών μας.
29 Μαΐου 2011 12:44 π।μ.
Το δικό μου σχόλιο…
Αν και δε νομίζω ότι με αφορά το σχόλιο αυτό, θα γράψω μόνο ότι ποτέ δεν ήθελα ούτε θέλω να ηγηθώ στο Βελβεντό. Άλλωστε το έχω γράψει και άλλη φορά ότι δε με αφορούν οι θέσεις και τα αξιώματα. Η θέση μου είναι στο σχολείο, γιατί αυτό μου αρέσει και αυτό αγαπώ να κάνω. Ούτε καν η θέση του διευθυντή του σχολείου δε με ενδιαφέρει και δεν έκανα αίτηση στις κρίσεις που γίνονται τώρα γιατί μου αρέσει να είμαι στην τάξη και να διδάσκω. Αλλά αν η ηγεσία του τόπου πέσει στα χέρια τέτοιων ανώνυμων ,αλλοίμονό μας.
---------------------------
Ανώνυμος είπε...
Το οτι προσκαλει καθημερινα σε ανυπακοη - ανομια - αναρχια και αυτό διδασκει και στα παιδια δε σας ενοχλει; Εγώ αν ειχα παιδι στην ταξη του θα ζητουσα αλλο δασκαλο.
Αλλωστε αυτος δεν ήταν η αιτια που εφυγε ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ δασκαλος και πανω απ ολα ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ απο το δημοτικο σχολειο Βελβεντου; Αυτος και η γυναικα του του εκαναν τετοιο πολεμο που μετα από 30 χρονια προσφορας στην κοινωνια στο σχολειο και στα παιδια έφυγε ο άνθρωπος πικραμενος με μεταθεση στο Πλατανορευμα οπου οι ανθρωποι εκει τον αγκαλιασαν με αγαπη και σεβασμο. Ντροπη τους!
29 Μαΐου 2011 1:02 π.μ.
Το δικό μου σχόλιο…
Πού τα βρίσκει αυτός ο ανώνυμος αυτά που γράφει, δεν ξέρω. Μάλλον κοιμόταν και τα ονειρεύτηκε. «ανυπακοη - ανομια - αναρχια και αυτό διδασκει και στα παιδια» Μάλλον για άλλον ήθελε να τα γράψει και έκανε λάθος , εκτός αν δεν είναι από το Βελβεντό. Είμαστε πολύ λίγοι στο Βελβεντό και γνωριζόμαστε πολύ καλά. Γι’ αυτά που διδάσκω και για τις εργασίες που κάναμε, μπορούν να μιλήσουν τα παιδιά και οι γονείς των παιδιών που είχα και έχω.
Και όταν ξανακοιμήθηκε αυτός ο ανώνυμος είπε να ξυπνήσει και να πλάσει ένα συκοφαντικό παραμύθι. Η απάντηση στο παραμύθι αυτό είναι:
Ποτέ δεν κάναμε πόλεμο σε κανέναν, αντίθετα ήμασταν πάντα θερμοί υποστηριχτές ανθρώπων που πιστεύαμε ότι λειτουργούν για το καλό του τόπου. Τους στηρίξαμε πολλές φορές, μερικές μάλιστα χωρίς οι ίδιοι να το ξέρουν. Είναι σε πολλούς γνωστό ότι εμείς στηρίζαμε όταν κάποιοι μάζευαν υπογραφές, εμείς στηρίξαμε όταν μερικοί πήγαν στον προϊστάμενο, εμείς στηρίξαμε σε προσωπικές συκοφαντίες. Για όλα αυτά υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία και μάρτυρες. Δυστυχώς μερικοί καλοθελητές που άλλα έλεγαν από μπροστά και άλλα από πίσω, ήταν αυτοί που περιέπλεξαν τα πράγματα. Και δυστυχώς κάποιοι προτίμησαν να πιστέψουν τους κόλακές τους και όχι εμάς. Τους γνωρίζουμε καλά. Από ζήλια για κάθε καλό που γίνεται, είναι ικανοί να κάνουν πολλά. Τους γνωρίζουμε ποιοι ήταν, ξέρουμε τι είπαν ,αλλά δεν είμαστε άνθρωποι που θα διαπληκτιστούμε μαζί τους. Προτιμούμε να δουλεύουμε αθόρυβα και να συνεχίζουμε το έργο μας και αυτοί να μένουν στη ζήλια τους και στην απομόνωσή τους.

Δε θέλω να γράψω περισσότερα γι’ αυτό.Στοιχεία τα έχω όλα καταγεγραμμένα ,με διαλόγους, πρόσωπα, γεγονότα και μπορεί να μου τα ζητήσει ο καθένας που θέλει. -------------------
Έχουμε λοιπόν: Δεν έβαλα αυτό το θέμα που γράφει ο ανώνυμος και αυτό που έβαλα είναι με βάση το βιβλίο. Δεύτερον δεν έκανα αυτό το θεατρικό, αλλά με θέμα τη βροχή. Τρίτο ,όχι μόνο δεν έκανα πόλεμο σε κανέναν αλλά αντίθετα στήριξα σε πολλές περιπτώσεις και υπάρχουν και πολλοί που μπορούν να το διαβεβαιώσουν.
Συμπέρασμα: Κάποιοι είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Με συκοφαντίες νομίζουν ότι θα μας πτοήσουν. Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί.

Όλοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν πολύ καλά ποιος είναι ο ρόλος σας. Γι’ αυτό σας προκαλώ να συνεχίσετε να γράφετε εναντίον μου.Όσες περισσότερες συκοφαντίες γράφετε, τόσο περισσότεροι στρέφονται εναντίων σας.Το ίδιο κάνατε και με τον αντιδήμαρχό μας και με αρκετούς άλλους.Συνεχίστε ...για το καλό μας।Μας ενώνετε και μας συσπειρώνετε περισσότερο.
Ποτέ βέβαια δεν έχω μιλήσει στα παιδιά στην τάξη για το θέμα του Βελβεντού και αυτό μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί.
Εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα για το Βελβεντό. Κανένας αγώνας δεν τελειώνει επειδή κάποιοι δεν αγωνίζονται ή επειδή σταμάτησαν να αγωνίζονται. Και να σημειωθεί ότι την ώρα που η «κυρία» και ο ανώνυμος έγραφαν τα παραπάνω σχόλια, εμείς καθαρίζαμε τους δρόμους του Βελβεντού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφεται από ανώνυμο κάτι εναντίον μου. Την προηγούμενη φορά απάντησα μαζί με τους δασκάλους του σχολείου με μια ξεχωριστή εργασία, που έκανε γνωστό τον τόπο μας σε όλη την Ελλάδα. Αυτή τη φορά θα απαντήσω με κάτι μεγαλύτερο. Έκπληξη…Περιμένετε…Γιατί ο καθένας απαντά με το έργο του και όχι με τη λάσπη, που ξαναγύρισε στο πρόσωπό σας. Καλώς τη δεχτήκατε.
Επίλογος
Να ευχαριστήσω την «κυρία» που έγραψε τα τρία σχόλια και τον ανώνυμο που με τις συκοφαντίες τους, μου έδωσαν την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους 1920 φίλους μου στο facebook και τους 390 φίλους που επικοινωνώ με e-mail ,γιατί δεν έχουν facebook, και να αποδείξω σε ποιο σημείο κατάντιας μπορούν να φτάσουν μερικοί. Όσο για τη γνωστή "κυρία", την Παρασκευή θα περάσω να σε δω. Να με περιμένεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου