Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Δραστηριότητες του Δημοτικού Σχολειου Βελβεντού το 2010


Μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το έργο του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού για τη χρονιά που τελειώνει. Παρά τις δύσκολες γενικά συνθήκες (οικονομική κατάσταση, μειώσεις μισθών, άδικη απόφαση για την κατάργηση του Δήμου μας), έχουμε την αίσθηση ότι και φέτος κάναμε το καλύτερο για τη μόρφωση των παιδιών.
Εκτός από τις καθιερωμένες πια γιορτές(25η Μαρτίου-Πολυτεχνείου-Χριστουγέννων-28η Οκτωβρίου),με γνωστές θεατρικές παραστάσεις, πραγματοποιήθηκαν ακόμα οι εξής εκδηλώσεις και δραστηριότητες:
-Ζωγραφιές γνωστών παραμυθιών, από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού. Παρουσιάστηκαν στην έκθεση ζωγραφικής, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «φωνές νερού μυριάδες», υπό την αιγίδα της 17ης Εφορείας Βυζαντινών αρχαιοτήτων.
-Έκθεση φωτογραφίας. Η έκθεση διοργανώθηκε από το Γυμνάσιο Βελβεντού, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και ερασιτέχνες φωτογράφους. Θέμα της το δάσος, με αφορμή την ημέρα Δασοπονίας.
-Έκθεση ζωγραφικής με θέμα το Πάσχα. Περισσότερες από 70 ζωγραφιές από τα παιδιά.
-Κατασκευές των παιδιών, ως αναμνηστικά από τη σχολική χρονιά που πέρασε.
-Προγράμματα στην παιδική βιβλιοθήκη Βελβεντού (όσο διάστημα λειτουργούσε)
-Στην 11η διοργάνωση της Camera Zizanio βραβεύτηκε η ταινία μας, με τίτλο "Όλοι μαζί μπορούμε. Πάρε το μήνυμα". Η ταινία μας είχε σαν θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.
-Συμμετοχή του σχολείου μας στην εβδομάδα περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα, από το σύλλογο εκπαιδευτικών Εορδαίας σε συνεργασία με το Δήμο Πτολεμαϊδας.
-Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Λαογραφικό Μουσείο Βελβεντού.
-Εκπαιδευτικές επισκέψεις στην ομάδα ζωγραφικής του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού.
-Επίσκεψη μαθητών του Σχολείου μας στο υδραγωγείο.
-Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, στον υπουργό κ.Ραγκούση και στον κ.Κακλαμάνη, για να μείνει το Βελβεντό ανεξάρτητος δήμος.
-Ημερίδα της Τροχαίας Κοζάνης στο Βελβεντό. Βράβευση των μαθητών που πήραν μέρος στο διαγωνισμό "Η γη καίγεται, εσύ τι κάνεις;" Και δώρο ένα ποδήλατο σε κάθε μαθητή.
-Συμμετοχή σε προγράμματα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού.
-Ορειβασία των μαθητών του σχολείου μας στα Πιέρια.
-Αφιέρωμα στο σχολείο μας, είχε το περιοδικό «Θήτα» που κυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα «Θάρρος».
-Στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ έφτασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα μπάσκετ αγοριών του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού.
-Εκδηλώσεις για το τέλος της σχολικής χρονιάς, με παιχνίδια και χορούς.
-Στην Αίθουσα Τέχνης στην Κοζάνη, παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου μας, την παράσταση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, με το έργο "Οδύσσεια".
-Επίσκεψη στη βιβλιοθήκη του Μ.Ο.Β. στα πλαίσια του μαθήματος της Φιλαναγνωσίας.
-Βράβευση της ταινίας μας «Όλοι μαζί μπορούμε» στον διαγωνισμό της ΕΡΤ «Ένας πλανήτης-Μια ευκαιρία»(2η θέση)
-Συγκέντρωση τροφίμων για το "Χαμόγελο του Παιδιού".
-Κατασκευή ημερολογίου.
Τους δυο τελευταίους μήνες δουλεύουμε την εργασία με θέμα το νερό και τη λίμνη Πολυφύτου, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό του Συλλόγου Βελβεντινών Αμερικής. Η παρουσίαση της εργασίας μας θα γίνει στα μέσα Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βελβεντού. Έχοντας πια την εμπειρία από προηγούμενες εργασίες και βλέποντας την όρεξη των παιδιών, τη διάθεση και την πολύ καλή συνεργασία των δασκάλων, καθώς και τη χαρά όλων όσων ζητήσαμε τη βοήθειά τους, μπορούμε να υποσχεθούμε φέτος μια καλύτερη εργασία, με πολλές εκπλήξεις.
Και φέτος βέβαια όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είχαμε τη βοήθεια του Συλλόγου γονέων και του Δήμου μας. Με την Επιτροπή Παιδείας ή με ένα τηλέφωνο στο Δήμο, μπορούσαμε να λύσουμε μικρά αλλά και μεγαλύτερα θέματα. Ευχαριστούμε όλους για τη βοήθειά τους.
Από τη νέα χρονιά δεν θα έχουμε κοντά μας το Δήμο Βελβεντού, μιας και κάποιοι δεν ήθελαν έναν υγιή, οικονομικά πλεονασματικό και βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δήμο.
Εμείς όμως θα συνεχίσουμε τον καθημερινό αγώνα. Στο σχολείο, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά και τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, αλλά και τον αγώνα για την αυτονομία του Δήμου μας.
Χρόνια πολλά με υγεία και νέες δημιουργίες
!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου