Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Βράβευση του Δημ.Σχολ.Βελβεντού από το Μουσείο Σχολικής Ζωής



Βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους» που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το σχολείο μας βραβεύτηκε για την ταινία "Τα παλιά αντικείμενα γράφουν ιστορία". Τα παλιά σχολικά αντικείμενα που υπάρχουν στο σχολείο μας από τη δεκαετία του '60 μας παρουσιάζονται και μας μιλούν για το ΜΕΓΑΛΟ τους όνειρο: "Να βρουν τη θέση τους σε ένα μουσείο Σχολικής Ζωής". 

Ευχαριστούμε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης που και για μια ακόμα φορά μας έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε μαζί με τους μαθητές μας. 

Ευχαριστούμε τους παλιότερους δασκάλους, που κράτησαν όλο το παλιό υλικό και δεν το πέταξαν, όταν αυτό είχε πια παλιώσει. Έτσι έμεινε σε μας μια σπουδαία κληρονομιά: Το αρχείο με τα έγγραφα, το φωτογραφικό αρχείο,πλήθος βιβλίων, χαρτών, οργάνων φυσικής και πολλά εποπτικά μέσα της παλιάς εποχής. Μερικά από τα παλιά αυτά αντικείμενα, ίσως να είναι και μοναδικά στην Ελλάδα, όπως ο πρώτος χειροκίνητος τυπογράφος και η πρώτη κινηματογραφική μηχανή. 

Δείτε την ταινία μας:

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου