Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Βραβείο στο Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού από το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Το  Χαμόγελο του Παιδιού  βράβευσε τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού για την  εθελοντική τους δράση . Οι μαθητές τιμήθηκαν  για τη συμμετοχή τους στα 3α Βραβεία  YouSmile , που διοργανώνει το Χαμόγελο του Παιδιού και έχει ως στόχο να αναδείξει πρωτοβουλίες και πράξεις , οι οποίες σε ομαδικό επίπεδο , είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες . Η βράβευση αφορούσε την εθελοντική  δράση των μαθητών κατά την περσινή σχολική χρονιά, στο πλαίσιο της εργασίας «Πες το με ένα βιβλίο» και στην ενότητα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ορισμένες από τις δράσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του προγράμματος:
- Οι μαθητές μοίρασαν σε πελάτες στο σούπερ μάρκετ πάνινες σακούλες, μαζί με ένα φυλλάδιο για τη ρύπανση που προκαλεί η χρήση της πλαστικής σακούλας.
-Μοίρασαν στους δρόμους της πόλης μας, στους διερχόμενους οδηγούς, χάρτινες σακούλες από ανακυκλωμένο χαρτί με ένα φυλλάδιο, για να μην πετούν οι οδηγοί όταν ταξιδεύουν τα σκουπίδια στο δρόμο.
-Δημιουργία ταινίας που αναφέρεται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού  και στην προσφορά του στον τόπο μας.

-Συγκέντρωση πλαστικών καπακιών στο Σχολείο μας


-Συγγραφή και εικονογράφηση παραμυθιού για το περιβάλλον από τους μαθητές μας.
Όλες οι παραπάνω εθελοντικές   παρεμβάσεις , που υποστηρίζονται από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ,   ενισχύουν το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης  των μαθητών  και  συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.
Τι είναι όμως τα βραβεία You Smile;
Ο ιδρυτής του «Χαμόγελου του Παιδιού» Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο οποίος σε ηλικία μόλις 10 ετών, και πριν φύγει από την ζωή, κατάφερε το 1995 να κινητοποιήσει όχι μόνο την οικογένειά του αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, εξακολουθεί να αποτελεί μέχρι σήμερα πηγή έμπνευσης. Έτσι, το 2017 καθιερώθηκε από μαθητές η εθελοντική δράση You Smile, που δίνει βήμα στους νέους ανθρώπους να εκφραστούν και να στηρίξουν τις δράσεις του Οργανισμού. Τα ετήσια βραβεία You Smile έχουν στόχο να αναδείξουν πράξεις ή πρωτοβουλίες παιδιών, που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου