Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού στον 37ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Europe at School (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της Ελλάδας, δηλαδή και σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά Ομογενών.
Το γενικό θέμα για το 2018 ήταν  «Οραματιζόμαστε το μέλλον μας»
  
 Στόχος του διαγωνισμού είναι αφενός η δραστηριοποίηση των μαθητών και η ανάδειξη των ικανοτήτων τους και αφετέρου η συμβολή στη διαμόρφωση της συνείδησης του Ευρωπαίου πολίτη.

Το έργο που έστειλε το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού στον διαγωνισμό ήταν μια τρισδιάστατη κατασκευή με τη γη, τους πλανήτες και πυραύλους που κινούνταν πάνω σε σκοινιά. Και ένα αισιόδοξο μήνυμα: Στο μέλλον και αφού πάνω στη γη όλοι οι άνθρωποι θα έχουν ειρήνη, εργασία,  υγεία, θα έχουν και τη δυνατότητα να κάνουν ταξίδια αναψυχής σε μακρινούς πλανήτες.
Η κατασκευή μας έγινε στο πλαίσιο της εργασίας που γίνεται στο σχολείο μας με γενικό τίτλο « Πες το με ένα βιβλίο» και μετά την ανάγνωση των βιβλίων  "Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε" και "Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε".

 Η εκδήλωση της Βράβευσης των Σχολείων που διακρίθηκαν έγινε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, στο κτήριο του European Public Law Organization [EPLO] , στην Αθήνα.

Η Aede Greece- Ευρωπαϊκή Ένωσης Εκπαιδευτικών-είναι:
-Μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης
-Μέλος της Unesco
-Συμβουλευτικό όργανο της Διεύθυνσης Εκπ/σης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών κύριο Silvano Marseglia.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου